> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Nominaties Els Borst Prijs 2018

04 april 2018

Wie nomineer jij?!

Na twee inspirerende prijswinnaars in 2016 (Gineke Munting) en 2017 (Odile Frauenfelder) is het nu jouw tijd! Het bestuur van V&VN verpleegkundig specialisten (V&VN VS) nodigt jou uit om je collega te nomineren voor de Els Borst Prijs! Hoe mooi zou het zijn om jouw collega op het podium te zien stralen als winnaar van de Els Borst Prijs op het 10de jaarcongres van V&VN VS in augustus 2018!

Het bestuur van V&VN VS reikt jaarlijks de Els Borst Prijs uit aan een verpleegkundig specialist die bijzondere verdiensten heeft laten zien voor het beroep van verpleegkundig specialist. De naamgeving van deze ereprijs komt voort uit nagedachtenis en de grote waardering dat het bestuur van V&VN VS heeft voor de inspanning van mevrouw Els Borst als oud-minister van VWS. Zij heeft het ontstaan van ons nieuwe beroep in belangrijke mate geïnitieerd en ondersteund.

Prijs

Aan deze prijs zit een oorkonde, een interview voor het vakblad en geldbedrag van € 500,- verbonden. De prijs zal worden uitgereikt tijdens het jaarcongres van V&VN VS.

Nominatie

Een verpleegkundig specialist die bijzondere verdiensten heeft verricht voor het beroep verpleegkundig specialist kan worden genomineerd voor deze prijs. De nominaties kunnen worden aangemeld bij het bestuur van V&VN VS. De beoordeling van de nominaties zal worden gedaan door een, nog samen te stellen, onafhankelijke commissie van minimaal vijf personen. Deze commissie zal, bij meerderheid van stemmen, de prijs toekennen aan een van de genomineerden.

Criteria

Om een collega te kunnen nomineren zijn de volgende criteria van belang:

  1. De collega is verpleegkundig specialist en met voorkeur lid van de beroepsvereniging V&VN VS;
  2. Een groep geregistreerde verpleegkundig specialisten draagt een collega voor, voor nominatie voor de Els Borstprijs;
  3. Minimaal 5 geregistreerde verpleegkundig specialisten ondertekenen de nominatie;
  4. Er wordt helder beschreven welke bijzondere verdiensten de genomineerde verpleegkundig specialist heeft geleverd voor het beroep, eventueel aangevuld met ondersteunende stukken;
  5. Voordracht van een genomineerde door een medisch specialist;
  6. Ondertekening van de nominatie door minimaal één medisch specialist.

 

Een nominatie dient vóór 1 juli 2018 gemaild worden naar:

Esmeralda de Zwart, secretariaat EBP                    [email protected]

 

Bij vragen kan er contact worden opgenomen met:

Sophie Osseweijer, bestuurslid V&VN VS              [email protected]

Esmeralda de Zwart, secretariaat EBP                    [email protected]