> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

14 de Jaarcongres V&VN VS 2022

V&VN VS organiseert het jaarcongres V&VN VS

#WIJ ZIJN is het thema van het 14e jaarcongres van de beroepsvereniging voor verpleegkundig specialisten. #WIJ ZIJN geeft aan dat we onderling sterk verbonden zijn door ons beroep, onze kennis en onze passie.

#WIJ ZIJN deskundig

Verpleegkundig specialisten zijn bevoegd en bekwaam in ons vakgebied. Het jaarcongres is bij uitstek de plaats om dit te laten zien aan je collega’s en andere geïnteresseerden.

#WIJ ZIJN verbinders

Een connectie maken door de “verpleegkundige wereld” te verbinden met de “medische wereld” is een belangrijke rol van de verpleegkundig specialist. Maar ook de verbinding tussen de patiënt en andere zorgverleners, de verbinding tussen de eerste- en tweedelijns zorg en de vele andere partners: de verpleegkundig specialist is bij uitstek geschikt om oude en nieuwe connecties te leggen en nieuwe samenwerkingsverbanden te scheppen.

#WIJ ZIJN duurzaam

Duurzaam bevat het achtervoegsel -zaam, dat ‘geschikt om, geneigd tot’ betekent: spaarzaam is geneigd tot sparen, buigzaam is geschikt om te buigen. En duurzaam betekende letterlijk ‘geschikt om te duren’, oftewel ‘weinig vergankelijk’, ‘lang meegaand’, ‘lang aanhoudend’. Zo kunnen we ook naar onze functie als verpleegkundig specialist kijken. Maar natuurlijk spelen we ook steeds meer een rol in een duurzaam milieu. Hoe pak je dat aan? Wat is het effect daarvan? Wie doet er momenteel al iets met duurzaamheid binnen de zorg?

#WIJ ZIJN nieuwsgierig

Benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen op inhoudelijk vlak maar natuurlijk ook naar resultaten van onderzoeken naar beschikbaarheid, profilering en andere competenties van de verpleegkundig specialist. Hier zal tijdens de parallelsessies veel aandacht voor zijn. De parallelsessies worden met name verzorgd door diverse netwerken van verpleegkundig specialisten.

Als congrescommissie presenteren wij met veel plezier het 2de hybride jaarcongres van V&VN VS, wat zal plaatsvinden op 6 en 7 oktober 2022. Deelnemers kunnen zowel live als online deelnemen.

Namens de congrescommissie,

Bart Huybrechts

Voorzitter congrescommissie en bestuurslid V&VN VS

Verpleegkundig specialist AGZ, spoedeisende hulp OLVG Amsterdam

Meer informatie op www.jaarcongresvenvnvs.nl.