> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Odile Frauenfelder wint Els Borstprijs!

05 oktober 2017

Vanmiddag is op de eerste dag van het 9de Jaarcongres van V&VN VS de Els Borstprijs voor de tweede maal namens de afdeling uitgereikt door dhr. Dirk Borst. Via een liveverbinding werd de prijs uitgereikt aan Odile Frauenfelder, verpleegkundig specialist intensieve zorg werkzaam op de ic-neonatologie in het Erasmus MC te Rotterdam.

Jury

De jury van de Els Borstprijs bestond dit jaar uit Sophie Osseweijer-Bronsgeest (bestuurslid V&VN VS), Jeroen Peters (Hoofdopleider Hogeschool Arnhem-Nijmegen), Jeanine Stevens (huisarts), Esmeralda van Leeuwe (bestuurslid V&VN VS) en Gineke Munting, de winnares van de Elst Borstprijs in 2016. De jury beargumenteert de keuze voor mw. Frauenfelder als volgt:

Rapport

Mw. Frauenfelder is medeverantwoordelijk geweest voor de inbedding van de functie van de VS binnen het directe werkveld alsmede op nationaal niveau. Zij is betrokken geweest bij de nurse practitioner op de ic-neonatologie, waarbij de weg is vrijgemaakt voor de VS op deze afdeling. De functie van de VS is hier onmisbaar geworden.

Mw. Frauenfelder handelt in haar dagelijks werk als verpleegkundig specialist nog steeds vanuit haar eigen intrinsieke motivatie. Collega’s beschrijven haar tomeloze inzet, kennis en doorzettingsvermogen. Daarnaast worden ook haar charme, sociale vaardigheden en overtuigende manier van spreken genoemd.

Als oud-voorzitter van de beroepsvereniging voor verpleegkundig specialisten (V&VN VS) heeft zij haar sporen landelijk verdiend. Zij was in heel veel dossiers een duidelijke kartrekker en visionair. Wist hierin ook partijen te verbinden. Zo heeft zij een belangrijke brug tussen de verpleegkundige en de medische beroepsgroep geslagen. Mw. Frauenfelder wordt hierdoor gezien als een ambassadeur voor de beroepsgroep.

Nominatie

Een nominatie voor de Els Borstprijs dient aan de volgende voorwaarden te voldoen. Allereerst gaat het om een collega die bijzondere verdiensten heeft verricht voor het beroep verpleegkundig specialist. De volgende criteria zijn van belang om een collega te kunnen nomineren:

  1. Een groep geregistreerde verpleegkundig specialisten draagt een collega voor nominatie voor;
  2. Minimaal 5 geregistreerde verpleegkundig specialisten ondertekenen de nominatie;
  3. Er wordt helder beschreven welke bijzondere verdiensten de genomineerde verpleegkundig specialist heeft geleverd voor het beroep, eventueel aangevuld met ondersteunende stukken;
  4. Voordracht van een genomineerde door een medisch specialist;
  5. Ondertekening van de nominatie door minimaal één medisch specialist.

Prijs

Aan de Els Borstprijs zijn een oorkonde, een geldbedrag ter waarde van € 500,00,een interview met het vakblad Dé Verpleegkundig specialist en het beeld ‘Bekroning op het werk’ verbonden. Aangezien mw. Frauenfelder niet rechtstreeks bij de uitreiking aanwezig kon zijn, zal zij de prijs op een later moment ontvangen.