> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws

Filter op jaar
Filter op categorie

De verpleegkundig specialist: klaar voor de toekomst!

31 januari 2019
Een van de nieuwere beroepsgroepen in de zorg, de verpleegkundig specialist, heeft de patiënt en de zorg steeds meer te bieden! De beroepsvereniging heeft dit opgeschreven in een vernieuwd beroepsprofiel dat op 31 januari 2019 gepresenteerd wordt. Omdat de zorg snel verandert, en het beroep van VS relatief nieuw is, was het nodig om de vakkennis opnieuw te beschrijven.
> lees verder

Nomineer een collega voor de Els Borst Prijs!

13 februari 2019
V&VN VS nodigt jou uit om je collega te nomineren voor de Els Borst Prijs! En hoe mooi kan het zijn om jouw collega op het podium te zien staan op het 11de jaarcongres V&VN VS?! Lees hier meer over de voorwaarden voor een nominatie. Wie wordt dit jaar de opvolger van Petrie Roodbol, Gineke Munting, Odile Frauenfelder en Sylvia Verhage?
> lees verder

Resultaten onderzoek informatiebehoefte VS door farmacie

11 februari 2019
In 2018 onderzocht student farmakunde Lars van Putten in het kader van zijn afstudeeronderzoek de informatiebehoefte van verpleegkundig specialisten door de farmaceutische industrie. Dit onderzoek dat hij uitvoerde tijdens een stage bij Novartis Pharma B.V. heeft geleid tot een onderzoeksartikel, waarvan hierbij de resultaten.
> lees verder

Herhaling campagne 'Kanker doet meer met je dan je denkt'

11 februari 2019
Vanaf 1 februari herhaalt KWF de publiekscampagne ‘Kanker doet meer met je dan je denkt’. Hierin brengt KWF klachten tijdens en na de behandeling van kanker onder de aandacht. De campagne is in september 2017 voor het eerst gelanceerd en is door het publiek heel positief ontvangen. Informatie voor verpleegkundig specialisten die werken met patiënten met kanker.
> lees verder

Taakherschikking is meer dan een VS of PA

11 februari 2019
Taakherschikking is in opmars. Meestal denken we dan meteen aan de VS of PA. Maar taakherschikking is méér dan het in huis halen van een nieuwe collega. Taakherschikking gaat over anders organiseren van het werk en daarbij het hele team betrekken. Stichting KOH schreef een artikel voor de huisartsenzorg.
> lees verder