> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuws

Filter op jaar
Filter op categorie

De verpleegkundig specialist: klaar voor de toekomst!

31 januari 2019
Een van de nieuwere beroepsgroepen in de zorg, de verpleegkundig specialist, heeft de patiënt en de zorg steeds meer te bieden! De beroepsvereniging heeft dit opgeschreven in een vernieuwd beroepsprofiel dat op 31 januari 2019 gepresenteerd wordt. Omdat de zorg snel verandert, en het beroep van VS relatief nieuw is, was het nodig om de vakkennis opnieuw te beschrijven.
> lees verder

VS wint Arendje Jansenprijs

16 april 2019
Verpleegkundig specialist Henriëtte Markink heeft op 10 april de Arendje Jansenprijs gewonnen. De prijs wordt door de Hogeschool Utrecht uitgereikt aan een verpleegkundige die laat zien wat het betekent om een leven lang te blijven leren.
> lees verder

Gezocht: promovendi voor netwerk VS promovendi

16 april 2019
Steeds meer verpleegkundig specialisten promoveren. Er is een slapend netwerk VS promovendi, dat nieuw leven in geblazen mag worden bij voldoende animo. Stap één is een overzicht van de gepromoveerde verpleegkundig specialisten creëren. Ben je gepromoveerd als VS, meld je dan!
> lees verder

NZa: Zorgverzekeraars en ziekenhuizen moeten meer werk maken van taakherschikking

01 april 2019
Het aantal werkzame verpleegkundig specialisten in ziekenhuizen neemt toe. Dat pakt goed uit voor de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg. Er is meer tijd voor patiënten en die patiënten zijn tevredener. Maar ziekenhuizen en zorgverzekeraars moeten meer doen om belemmeringen voor taakherschikking weg te nemen.
> lees verder

Glossy speciaal gewijd aan verpleegkundig specialist oncologie

01 april 2019
Op 25 en 26 maart vond het 7de voorjaarssymposium van het Netwerk VS Oncologie plaats. De speciale Glossy VS. over de VS in het expertisegebied oncologie werd hier gepresenteerd. In het blad komen onder meer verpleegkundig specialisten, patiënten, oncologen en hoogleraren aan het woord. Het initiatief voor het blad komt van het Netwerk VS Oncologie. Een indrukwekkend resultaat!
> lees verder