> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Platform Zorgmasters

Platform Zorgmasters: alle informatie over taakherschikking in de zorg op één plek

Het Platform Zorgmasters verzamelt, creëert en deelt kennis over taakherschikking, specifiek over de physician assistant (PA) en de verpleegkundig specialist. Het Platform richt zich op professionals en patiënten.

Op de website van het Platform Zorgmasters is een schat aan informatie te vinden over taakherschikking. Er is algemene informatie te vinden over wat een PA en VS doen, over de opleiding tot PA of VS en er is een uitgebreide FAQ (veelgestelde vragen).

Op de Homepage vindt u het laatste nieuws, de meeste recente onderzoeksresultaten en de nieuwste interviews.

Toolbox

Zorgorganisaties die met taakherschikking aan de slag willen gaan, kunnen gebruik maken van de toolbox. De toolbox bevat praktische informatie en instrumenten om aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld werkformulieren om taakherschikking te implementeren en handreikingen per medisch specialisme. Ook vindt u er handreikingen over voorschrijfbevoegdheid van de PA en de VS en de VS-ggz in de rol van regiebehandelaar.

Alles is gratis te downloaden en te gebruiken.

Video’s

Om taakherschikking uit te leggen zijn korte animatiefilms beschikbaar. Er is een video over taakherschikking algemeen, over bekostiging, verantwoordelijkheden en een video speciaal ontwikkeld voor patiënten. De video’s zijn beschikbaar met Nederlandse, Engelse, Arabische en Turkse ondertiteling. Ze zijn dus ook geschikt om geluidloos af te spelen in de wachtkamer. In de linkermarge vindt u een downloadknop om alle video’s gratis te downloaden om in uw eigen praktijk of op de afdeling te gebruiken.

Kennis

In de kennisbank vindt u onderzoeksrapporten, promotieonderzoeken, beleidsstukken en artikelen over taakherschikking, specifiek over het vakgebied van de PA en VS. De publicaties zijn gerubriceerd op onderwerp en setting.

Patiënteninformatie

Om patiënten uit tel leggen wat een PA en VS is, doet en mag, is er een speciale patiëntenwebsite ontwikkeld, gelieerd aan de hoofdwebsite van het Platform Zorgmasters. Op deze website staan ook video’s en patiëntenfolders.

De website van het Platform Zorgmasters is er voor u!