> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

V&VN VS biedt ondersteuning aan vakgroepen VS in instellingen!

20 oktober 2019

Regelmatig krijgt V&VN Verpleegkundig Specialisten vragen van vakgroepen verpleegkundig specialisten met betrekking tot de positionering van de verpleegkundig specialist in instellingen. Een katalysator voor deze vragen was de Monitor Taakherschikking van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) die partijen (waaronder ziekenhuizen) oproept om meer ‘centraal beleid’ te maken ten aanzien van de verpleegkundig specialist (zie ook dit artikel over de Monitor Taakherschikking van eerder dit jaar).

Natuurlijk vindt V&VN Verpleegkundig Specialisten dat dit beleid niet zonder verpleegkundig specialisten zelf gemaakt kan en mag worden. Verpleegkundig specialisten gaan over hun eigen beroepsontwikkeling!

Om een actieve rol te kunnen spelen bij het vormgeven van het instellingsbeleid is het belangrijk dat verpleegkundig specialisten zich verenigen binnen hun instelling. Gezamenlijk kan dan over centraal beleid overlegd worden.

Het centraal beleid gaat bijvoorbeeld over opleidingsplaatsen/vios, functiebeschrijvingen/personeelszaken, contact met apothekers en ict-faciliteiten/registreren van de eigen zorg. Een vakgroep die overlegt met de instelling over centraal beleid zorgt ervoor dat de verpleegkundig specialist haar beroep in de volle breedte kan uitoefenen!

V&VN VS ondersteunt vakgroepen graag bij het vormgeven van instellingsbreed beleid omtrent de verpleegkundig specialist. Veel vakgroepen weten de afdeling ook te vinden…

Ben je betrokken bij (het kernteam/bestuur van) een vakgroep verpleegkundig specialisten? En zoekt je vakgroep ondersteuning van V&VN VS? Neem dan contact op. Dit kan met Jaap Kappert via: [email protected].