> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

1ste Informatieavond Kwaliteitsstatuut GGZ

31 maart 2016

Op 30 maart vond de eerste informatieavond voor verpleegkundig specialisten over het Kwaliteitsstatuut GGZ plaats. Door Patrick Groenewegen (adviseur V&VN, sociale Innovatie & Organisatie in de gezondheidszorg) en Irma de Hoop (voorzitter V&VN VS) werd uitleg gegeven over het Kwaliteitsstatuut. In de komende maanden zullen instellingen aangeven hoe zij lokaal invulling gaan geven aan het landelijk statuut.

Er werd met name stilgestaan bij wat verpleegkundig specialisten binnen hun instelling kunnen doen om ervoor te zorgen dat er op lokaal niveau een goede invulling van het statuut komt. Emma Verpoorte, voorzitter van de vakgroep verpleegkundig specialisten van Parnassia, heeft de eerste bespreking binnen haar organisatie over de vertaling naar een lokaal statuut al achter de rug. Volgens Emma is het raadzaam om dichtbij de uitgangspunten van het statuut te blijven en niet de discussie die op landelijk niveau gevoerd is, te herhalen binnen de instelling.

Tijdens de avond groeide het idee om de verpleegkundig specialisten die binnen hun instelling mee (willen) denken over de invulling van het lokale statuut met elkaar in contact te brengen, zodat zij ervaringen kunnen uitwisselen. Zo dragen we bij aan de uniformiteit van de lokale statuten, waarbij een goede positionering van de verpleegkundig specialist GGZ uiteraard ons uitgangspunt is.

In de komende periode vinden nog drie informatieavonden plaats. Op 4 april in Eindhoven, op 6 april in Den Dolder (bij Utrecht) en op 21 april in Zwolle. De informatieavonden duren van 19.30-21.00. Voor meer informatie over de exacte adressen, klik hier.

Wil je vast in contact komen met de verpleegkundig specialisten die binnen hun organisatie mee (willen) denken over de lokale invulling van het Kwaliteitsstatuut, meld je dan aan via [email protected].

Foto: Irma de Hoop (links) en Patrick Groenewegen (rechts) lichten het Kwaliteitsstatuut GGZ toe.

Foto Informatieavond GGZ (5) Foto Informatieavond GGZ (6)