> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Informatieavonden Kwaliteitsstatuut GGZ

22 maart 2016

Vanaf 1-1-2017 treedt het Kwaliteitsstatuut GGZ in werking. Het akkoord betekent onder meer meer bevoegdheden voor de ruim 800 verpleegkundig specialisten in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Er is de afgelopen jaren door alle betrokken partijen veel gesproken over een nieuwe taakverdeling. Op basis van het advies van de Commissie Meurs dat in mei 2015 is uitgebracht, hebben de veldpartijen, inclusief onze beroepsvereniging, dit uitgewerkt in een zogeheten Kwaliteitsstatuut. V&VN VS heeft hierin samen met V&VN en het platform GGZ denktank geparticipeerd.

V&VN VS en V&VN organiseren een viertal informatieavonden over het kwaliteitsstatuut om verpleegkundig specialisten over de wijzigingen te informeren. Aanwezig zijn onder meer Irma de Hoop, voorzitter van V&VN VS en Patrick Groenewegen, voorzitter van de denktank GGZ,  die beiden hebben deelgenomen aan de besprekingen in de Commissie Meurs en hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het Kwaliteitsstatuut.

Er worden de volgende bijeenkomsten georganiseerd:

  • 30-3 in Den Haag, locatie: Parnassia (locatie PsyQ), Lijnbaan 4, Den Haag, eerste etage, Cameliazaal
    > graag tevoren aanmelden bij Petra Staal op e-mailadres: [email protected]
  • 4-4 in Eindhoven, locatie: GGZ Eindhoven, Landgoed De Grote Beek, Dr Poletlaan 40, 5626 ND  Eindhoven
  • 6-4 in Den Dolder, locatie: Altrecht WA Hoeve, Gebouw Winkler, Sociaal Cultureel Centrum,
    Dagpauwoog 2, 3734 AE Den Dolder
  • 21-4 in Zwolle, locatie: Dimence,  Burgemeester Roelenweg 9, 8021 EV Zwolle, ruimte 0.13 op de begane grond > graag tevoren aanmelden bij Sandra van der Wijde op e-mailadres: [email protected]

Alle bijeenkomsten duren van 19.30-21.00.