> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Agenda

> Alle berichten bekijken

KOH-scholing Rust met LEAN

22 mei 2018

Staat uw telefonische bereikbaarheid onder druk door de vele telefoontjes? Wilt u minder gestoord worden tijdens het spreekuur, een kortere terugbellijst, nooit meer zoeken naar formulieren of verbandmateriaal en geen uitpuilende kasten in uw behandelkamer? Dat kan door LEAN te werken. Kleine dagelijkse knelpunten met LEAN verbeteren leidt al snel tot rust en tijdswinst. Het doel is dat u niet harder maar slimmer gaat werken.

Op 22 mei aanstaande organiseert KOH de scholing “Rust met LEAN”. Kosten bedragen €140,00 per persoon. Locatie is Gebouw Strijp-Z te Eindhoven. U kunt zich hier aanmelden.

Inhoud

U leert:

  • de vijf principes en belangrijkste tools van LEAN
  • hoe de patiënt centraal staat
  • hoe u verspillingen als wachten, controleren en dingen dubbel doen opspoort en verwijdert
  • waarom LEAN een ‘way of life’ is
  • hoe u door 5S een opgeruimde spreek- en behandelkamer krijgt
  • hoe LEAN u rust oplevert

Dit is een kennismakingsnascholing voor huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners, VS’en en PA’s die meer willen leren over LEAN. U kunt individueel komen, met enkele collega’s, maar ook met het hele team. Wat telt is dat uw hele team in woord en daad achter LEAN gaat staan.

Word LEAN coach in uw praktijk
Om LEAN levend te houden in de praktijk zijn er kartrekkers nodig. Mensen die weten welke tools nodig zijn om te verbeteren, die collega’s kunnen motiveren en weten hoe ze met weerstanden moeten omgaan. Voor die kartrekkers in de praktijk hebben wij een vervolgnascholing van drie dagdelen tot LEAN-coach, die regelmatig op de nascholingsagenda staat. Check voor actuele data de website.

Docenten
Margareth Heuveling, consultant en LEAN-specialist
Ulrich Schultz, huisarts en LEAN-specialist