> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Gezocht: Verpleegkundig specialisten voor deelname aan onderzoek over het besluitvormingsproces bij medicatie voorschrijven

29 februari 2024

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan een onderzoek dat zich richt op de complexe factoren die een rol spelen bij het voorschrijven van medicatie. Ons doel is om meer inzicht te verkrijgen in het besluitvormingsproces van verschillende voorschrijvers. Gezien de belangrijke rol die de verpleegkundig specialist heeft bij het voorschrijven, willen we ook graag deze groep voorschrijvers betrekken.

Wie: Wij zijn op zoek naar verpleegkundig specialisten, ongeacht het aantal jaar ervaring of werkafdeling.

Wat: U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een onderzoek dat ongeveer een uur in beslag zal nemen.

Waar: Deelname is mogelijk zowel op locatie als via Microsoft Teams.

Hoe: Het onderzoek is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel wordt u gevraagd enkele demografische gegevens in te vullen. Vervolgens wordt u in het tweede deel uitgenodigd om stellingen te sorteren. Tot slot volgt een interview waarbij u de gelegenheid krijgt om uw keuzes toe te lichten en waar wij aanvullende vragen stellen om uw standpunt beter te begrijpen.

Doel van het onderzoek: We streven ernaar verschillende typen voorschrijvers te identificeren middels een Q-method. Door het ordenen van de factoren die van invloed zijn op therapeutische keuzes, willen we inzicht verkrijgen in de doorslaggevende overwegingen voor voorschrijvers en hoe deze verschillen tussen verschillende beroepsgroepen. Uw deelname kan bijdragen aan een dieper begrip van diverse perspectieven, wat uiteindelijk kan leiden tot verbeteringen in farmacotherapie-onderwijs, doordat we ons kunnen richten op de verschillende behoeften en inzichten van diverse voorschrijvers. Dit onderzoek betreft dan ook een samenwerking tussen de unit farmacotherapie van het AmsterdamUMC en het bijzonder lectoraat Interprofessionele Samenwerking en Medicatieveiligheid van Hogeschool InHolland om het voorschrijven en daarmee de medicatieveiligheid te verbeteren.

Vragen of interesse? Neem contact op met Mariëlle Hartjes via [email protected] 

We hopen van harte dat u wilt bijdragen aan ons onderzoek en kijken ernaar uit om uw perspectief te verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Het onderzoeksteam

Mariëlle G. Hartjes, MD;

Annelot Elsevier, Bsc;

Jelle Tichelaar, PhD, bijzonder lector Interprofessionele Samenwerking & Medicatieveiligheid bij Hogeschool InHolland; (LinkedIn: Jelle Tichelaar | LinkedIn)

Milan C. Richir, MD, PhD; (LinkedIn: Milan Richir | LinkedIn)

Prof. Michiel A. van Agtmael, MD, PhD; (LinkedIn: Michiel van Agtmael | LinkedIn)

Research & Expertise Center in Pharmacotherapy Education (https://recipe.amsterdamumc.org)