> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Eerste hoogleraar verpleegkundig specialist GGZ

15 februari 2022

Nynke Boonstra is door het UMC Utrecht op 1 februari benoemd tot hoogleraar verpleegkunde in de geestelijke gezondheidszorg. Het hoogleraarschap is een samenwerking tussen de faculteit geneeskunde van de Universiteit Utrecht en opleidingsinstelling GGZ-VS.

Nynke Boonstra is de allereerste verpleegkundig specialist ggz die tot hoogleraar is benoemd. Ze blijft onderwijs en onderzoek combineren met directe patiëntenzorg in de ggz. Als eerste vrouw op deze positie vertegenwoordigt ze de academische top van een beroepsgroep die voor tachtig procent uit vrouwen bestaat. Een rolmodel dat laat zien dat ‘carrière maken aan het bed’, de wens van veel ambitieuze studenten en verpleegkundigen, mogelijk is.

Boonstra werkt als praktiserend verpleegkundig specialist bij KieN, een aanbieder van een specialistische zorg op maat voor mensen met een psychosegevoeligheid. Ze werkte negen jaar als opleider van verpleegkundig specialisten bij GGZ Friesland en als lector bij NHL Stenden hogeschool. Vanuit deze ervaring kan ze als geen ander de brug slaan tussen de alledaagse praktijk en de wetenschap.