> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Scholing implementatie van richtlijnen door de VenVN

27 januari 2021

Beste collega,

Het V&VN Programmabureau Kwaliteitsstandaarden organiseert een nieuwe reeks scholingen over implementatie van richtlijnen.

Wat moet ik met richtlijnen? Wat als een richtlijn niet aansluit bij mijn werk? Hoe formuleer je goede aanbevelingen? Waarom is implementatie zo’n gedoe? Wat zijn valkuilen bij implementatie? Wil jij meer leren over implementatie van richtlijnen? Lees dan verder.

Wat en waar?

Het V&VN Programmabureau Kwaliteitsstandaarden organiseert een online scholing over de implementatie van richtlijnen.

Voor wie?

De scholing is voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten die betrokken zijn bij de ontwikkeling van richtlijnen.

Wat leer je?

  • Je leert hoe het proces van ontwikkeling, implementatie en evaluatie van richtlijnen eruit ziet en wie erbij betrokken zijn.
  • Je krijgt algemene kennis over implementatie: Wat is implementatie? Wat moet je vooral niet doen en wat wel? Hoe ziet een proefimplementaties eruit? Wat heb je daarvoor nodig?
  • Je leert hoe je vanuit je rol als afgevaardigde ervoor kunt zorgen dat de richtlijnen zó worden gemaakt, dat ze in de dagelijkse praktijk écht bruikbaar zijn.

Hoe?

De scholing bestaat uit een mix van presentaties en (groeps)opdrachten, zoals oefenen met het inventariseren van belemmerende en bevorderende factoren bij implementatie of herkennen wat goede toepasbare aanbevelingen zijn. Er is ruimte voor inbreng van eigen ervaringen, interactie en het stellen van vragen.

Nieuwsgierig?

Het volledige programma van de scholing richtlijnimplementatie zie bijlage.

Wat kost het?

De training wordt gratis aangeboden door V&VN aan geïnteresseerde leden die (gaan) deelnemen aan de ontwikkeling van richtlijnen, waarbij V&VN betrokken is. De scholing is geaccrediteerd voor 4 punten in het Kwaliteitsregister V&V en in het Verpleegkundig Specialisten Register.

Aanmelden

Je kunt kiezen uit één van de genoemde data op de website en je aanmelden via de bijbehorende link.

Aanmelden 9-2-2021

Aanmelden 7-4-2021

Aanmelden 31-5-2021

Informatie

Voor organisatorische vragen kun je contact opnemen met V&VN Academie [email protected]

Voor inhoudelijke vragen met Margot Fleuren, adviseur implementatie, [email protected]