> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Nomineer een collega voor de Els Borst Prijs!

13 februari 2019

V&VN VS nodigt jou uit om je collega te nomineren voor de Els Borst Prijs! En hoe mooi kan het zijn om jouw collega op het podium te zien staan op het 11de jaarcongres V&VN VS?!

Op zondag 26 augustus, tijdens de 10de ICN NP/APN conferentie, ontving Sylvia Verhage de Els Borst Prijs uit handen van Dirk Borst, de zoon van Els Borst. Deze prachtige prijs werd voor de derde keer uitgereikt door het bestuur van de V&VN Verpleegkundig Specialisten (V&VN VS). De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een verpleegkundig specialist die bijzondere verdiensten heeft laten zien voor het beroep van verpleegkundig specialist.

De naamgeving van deze ereprijs komt voort uit nagedachtenis en de grote waardering dat het bestuur van V&VN VS heeft voor de inspanning van mevrouw Els Borst als oud-minister van VWS. Zij heeft het ontstaan van ons nieuwe beroep in belangrijke mate geïnitieerd en ondersteund.

Prijs

Aan deze prijs zit een oorkonde, een interview voor het vakblad en geldbedrag van € 500,- verbonden. De prijs zal worden uitgereikt tijdens het jaarcongres van de V&VN VS.

Nominatie

Een verpleegkundig specialist die bijzondere verdiensten heeft verricht voor het beroep verpleegkundig specialist, kan worden genomineerd voor deze prijs. De nominaties kunnen worden aangemeld bij het bestuur van de V&VN VS. De beoordeling van de nominaties zal worden gedaan door een onafhankelijke commissie. Deze commissie zal, bij meerderheid van stemmen, de prijs toekennen aan een van de genomineerden.

Om een collega te kunnen nomineren zijn de volgende criteria van belang:

  1. De collega is verpleegkundig specialist en bij voorkeur lid van de beroepsvereniging V&VN VS.
  2. Een groep geregistreerde verpleegkundig specialisten draagt een verpleegkundig specialist voor, voor nominatie voor de Els Borst Prijs.
  3. Minimaal 5 geregistreerde verpleegkundig specialisten ondertekenen de nominatie.
  4. Er wordt helder beschreven welke bijzondere verdiensten de genomineerde verpleegkundig specialist heeft geleverd voor het beroep, eventueel aangevuld met ondersteunende stukken.

De nominatie kan vóór 1 juni 2019 gemaild worden naar:

Esmeralda de Zwart, secretariaat Els Borst Prijs                          [email protected]

Voor vragen kan er contact worden opgenomen met:

Bas Bol, bestuurslid V&VN VS                                      [email protected]

Inge Rinzema, bestuurslid V&VN VS                         [email protected]

Esmeralda de Zwart, secretariaat Els Borst Prijs [email protected]

Beoordeling

De nominaties zullen worden beoordeeld door een onafhankelijke commissie van minimaal 5 personen.

Het bestuur van V&VN VS zal jaarlijks kandidaten voor de beoordelingscommissie vragen om zitting te nemen in deze commissie.

Deze commissie kan de prijs toewijzen op basis van meerderheid van stemmen. De beoordelingscommissie van de Els Borst Prijs bestaat uit:

  1. twee bestuursleden van V&VN VS
  2. vertegenwoordigers van de Nederlandse opleidingsinstituten die de theoretische opleiding van het beroep tot verpleegkundig specialist verzorgen
  3. de winnaar van de voorgaande Els Borst Prijs
  4. en medisch specialist uit de praktijk van de winnaar van de voorgaande Els Borst Prijs