> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Nieuwe patiëntenwebsite over VS en PA

25 september 2018

Op maandag 27 augustus 2018 opende minister Hugo de Jonge op de ICN NP/APN Conference de nieuwe patiëntenwebsite over de verpleegkundig specialist en de physician assistant. Deze website is een initiatief van het Platform Zorgmasters en tot stand gekomen met steun van het Ministerie van VWS. De partners van het Platform werken samen aan goede en toegankelijke zorg.

Het platform verzamelt, creëert en deelt kennis over de physician assistant (PA) en de verpleegkundig specialist (VS). Het uitgangspunt hierbij is: de juiste zorgverlener op de juiste plaats. Partners van het Platform Zorgmasters zijn NAPA, V&VN VS, de Vereniging Hogescholen, Stichting KOH, de Federatie Medisch Specialisten en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

De website is te vinden via het adres https://zorgmasters.nl/patient. Op de website is een kennisbank aanwezig met informatie over onderzoeken naar de inzet van de verpleegkundig specialist, alsmede animaties en veelgestelde vragen over het beroep.

Ter gelegenheid van de opening van de website werd een nieuwe animatie voor patiënten over de verpleegkundig specialist en de physician assistant gepresenteerd. Deze animaties zijn vrij beschikbaar. De animatie is er in het Nederlands (met/zonder ondertiteling), en met Engelse, Turkse en Arabische ondertiteling.

Naast de patiëntenwebsite is er een algemene website (voor zorgprofessionals):  https://zorgmasters.nl/

Minister Hugo de Jonge (VWS) opent de patiëntenwebsite van het Platform Zorgmasters.