> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Symposium Taakherschikking 31-05!

14 februari 2018

Op 31 mei aanstaande organiseren V&VN VS, de Federatie Medisch Specialisten (FMS) en NAPA een Symposium Taakherschikking. Naast de bekende sprekers, zullen wij ook het ministerie van VWS uitnodigen om toelichting te geven over de juridische aspecten in het kader van de wijziging van de wet BIG.

Het succesvolle Symposium Taakherschikking dat in 2015 werd georganiseerd door de Federatie Medisch Specialisten (FMS) samen met V&VN Verpleegkundig Specialisten en de Nederlandse Associatie Phyisican Assistants (NAPA) krijgt in 2018 een vervolg!

Het symposium vindt plaats op 31 mei 2018 van 14:00 – 20:30 in de Reehorst in Ede.

Indien u zich voor 31 maart aanstaande inschrijft, ontvangt u 50 euro vroegboekkorting.


 

Samen hebben de V&VN VS, FMS en NAPA een programma samengesteld met succesvolle praktijkvoorbeelden van taakherschikking in de 1ste en 2de lijnszorg. Het symposium is opgezet voor artsen van alle specialismen in de 1ste en 2de lijn, physician assistants, verpleegkundig specialisten, beleidsmedewerkers en bestuursleden van instellingen in de gezondheidszorg en wetenschappelijke- en beroepsverenigingen.

Belangrijkste thema van dit symposium is de samenwerking van physician assistants en verpleegkundig specialisten met geneeskundig specialisten. Hoe maak je goede samenwerkingsafspraken met elkaar? Hoe regel je de verantwoordelijkheden? En wat levert de samenwerking op?Onder leiding van de dagvoorzitter Cathy van Beek gaan we met de sprekers én met u hierover in gesprek. Cathy van Beek is een bekende ‘zorgnederlander’, voormalig vice-voorzitter van de NZa die recent afscheid heeft genomen van Radboudumc waar zij meer dan zes jaar als bestuurder werkte.

Programma (voorlopig)
Aanvang
14:00 uur

  1. Feestelijke opening
  2. Toekomstige uitdagingen in de zorg
  3. Samenwerking Huisarts en PA in 1e lijn
  4. Samenwerking medisch specialist en PA/VS
  5. Tokio Optimum Model geeft grip op taakherschikken

Diner

  1. De visie van zorgverzekeraars op taakherschikking
  2. Samenwerking psychiater en VS in de GGZ
  3. Samenwerking Specialist ouderengeneeskunde en VS/PA
  4. Richting netwerkgeneeskunde

Sluiting   20:30 uur  en Borrel

Accreditatie wordt aangevraagd bij ABAN, NAPA en V&VN VS.

Kosten (vroegboektarief vóór 31 maart): €250 euro per persoon, indien specialist met VS/PA komt dan geldt een kortingstarief van €175 per persoon.
Na 31-3 bedragen de kosten €300 euro per persoon of €225 per persoon voor combinatie van VS/PA met medisch specialist.

Meld u hier aan voor deelname op 31 mei.