> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Actiedag #meerzorgminderpapier

15 november 2017

Komende maandag 20 november is een actiedag. Onder het motto #meerzorgminderpapier roept V&VN alle verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten op om een dag geen onnodige administratieve taken uit te voeren, om zo tijd vrij te maken voor zorg in deze tijden van grote personeelstekorten. V&VN Verpleegkundig Specialisten ondersteunt deze sympathieke actie graag door deze bij de leden onder de aandacht te brengen.

Op 20 november kun je laten zien hoeveel tijd er vrij komt als je je concentreert op de zorg voor je patiënt en cliënt. Hoe kun je meedoen? Kies wat bij jou past en wat mogelijk is in jouw situatie.

  • Eén dag de onnodige administratie laten liggen;
  • Eén dag klokken hoeveel tijd je zou winnen, ook al doe je die administratie wél;
  • Eén dag geen extra taken die niet bij de zorg horen (en je cliënt of patiënt niet ten goede komen);
  • Concrete afspraak maken met manager of bestuurder over terugdringen van registratielast;
  • Concrete afspraken maken in de team-agenda over terugdringen registratielast.

De kans om als verpleegkundig specialist het onderwerp onnodige administratie onder de aandacht te brengen van collega’s en leidinggevenden!

Op de actiedag zelf kun je online meedoen of door ons telefoonpanel te bellen via 030 – 2919050 (van 9.00 tot 17.00 uur). Minister Hugo de Jonge kijkt en luistert via een (skype)verbinding met het telefoonpanel mee naar de reacties die binnen komen. Een mooie kans om de administratieve problemen van verpleegkundig specialisten over het voetlicht te brengen!

Klik hier voor de buttons.

Lees meer over de actiedag op de website van V&VN.