> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Word lid van de beroepsvereniging!

20 oktober 2017

In september zijn weer een hoop graden Master of Science uitgereikt aan nieuwe Masters of Advanced Nursing Practice. De meesten van hen zullen zich inmiddels hebben geregistreerd in het BIG-register als verpleegkundig specialist in het voor hen betreffende deelspecialisme.

Geen automatisme

Een nieuwe “lichting” verpleegkundig specialisten is reden om een misverstand te verhelderen. Wist u namelijk dat u als student niet automatisch lid bent van de beroepsvereniging V&VN Verpleegkundig Specialisten indien u zich registreert als verpleegkundig specialist bij de Registratiecommissie Specialismen Verpleegkunde (RSV)? Ook niet als u geregistreerd bent als verpleegkundig specialist in opleiding!

Beroepsvereniging

En wist u dat de beroepsvereniging ook voor u allerhande nuttige belangen behartigt? Bijvoorbeeld invloed op de tarieven van de RSV, het medewerken aan een nieuwe indeling van specialismen en het vervolgonderzoek voorbehouden handelingen. Door lid te zijn ondersteunt u deze werkzaamheden van V&VN VS, en draagt u bij aan een professionele beroepsvereniging. Zonder uw lidmaatschap, daalt de organisatiegraad van verpleegkundig specialisten, en wordt de stem waarmee V&VN VS zich roert weliswaar niet minder krachtig, maar wel minder vertegenwoordigend voor de beroepsgroep. Dat mag niet gebeuren!

Dus: “nieuwe” verpleegkundig specialisten opgelet! Ga na, ook nu u aan het uitrusten bent na een pittige opleiding, of u lid bent van de beroepsvereniging. En bent u al wat langer verpleegkundig specialist. En twijfelt u ook of u lid bent van de beroepsvereniging? Ga dan ook na of u lid bent!

Nagaan lidmaatschap

Hoe gaat u na of u lid bent? Leden ontvangen het tijdschrift Dé Verpleegkundig Specialist viermaal per jaar thuis. Indien u het tijdschrift niet ontvangt, bent u hoogstwaarschijnlijk ook geen lid. Ook kunt u nagaan of u lid bent, door mijn V&VN te raadplegen (mijn.venvn.nl). Of neem contact op met V&VN op 030-291 90 50.

Indien u geen lid bent van V&VN, kunt u geen lid zijn van V&VN Verpleegkundig Specialisten!

Waarom lid?

Hoe kunt u lid worden? Wat levert het u op? Lees hier verder. Word lid!