> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Verpleegkundig specialisten in het nieuws… (april en mei 2017)

13 juni 2017

U bent het van ons gewend, een overzicht van verpleegkundig specialisten in het nieuws. Ditmaal een gecombineerd overzicht van de maanden april en mei 2017.

Op 3 april een artikel in het Dagblad van het Noorden met als kop “Superzuster voor wondzorg komt aan huis”. Het project Verpleegkundige Topzorg, georganiseerd door zeven thuiszorgorganisaties en het UMC Groningen, probeert verbetering aan te brengen in de behandeling van wonden, doorligplekken en andere medische problemen door de thuiszorg. Er komen speciale zorgteams met verpleegkundig specialisten. Om te beginnen richten ze zich op wondzorg. Verpleegkundig specialisten gaan met een wijkverpleegkundige mee naar een patiënt.

Mooi nieuws vanuit de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) was op 6 april te lezen in Medisch Contact. Verpleegkundig specialisten en physician assistants moeten volgens de NOV namelijk worden opgenomen in de medische wetenschappelijke vereniging van het specialisme waarbinnen ze werken. Dat vergemakkelijkt de samenwerking met medisch specialisten. De NOV pleit hiervoor na een onderzoek naar de inzetbaarheid van deze functies binnen de orthopedie.

In maart nog “slechts” genomineerd, maar uiteindelijk ook de winnaar! Op 12 april meldde Skipr dat Connie Rijlaarsdam door vakgenoten is uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid 2016. Zij kreeg de prijs vanwege haar initiatief voor het programma ‘anticonceptie voor kwetsbare ouders’. In NRC verscheen op 10 april een prachtig artikel over het programma waardoor zij deze prijs won.

Nursing gaf op 15 mei nogmaals een overzicht van de genomineerden voor de Anna Reynvaan Praktijkprijs. Eén van de genomineerden waren verpleegkundig specialisten Jessica Bakker en Karin Timm van Allerzorg. In het artikel een beschrijving van het project ‘Ziekenhuis op wielen’ waarbij de verpleegkundig specialist als zelfstandig behandelaar in de eerste lijn wordt ingezet.

In het Algemeen Dagblad op 20 mei een artikel waarin drie patiënten vertellen over hun ervaringen na een kankerbehandeling. Hierin wordt door één van de patiënten onder meer verteld over haar ervaring met een verpleegkundig specialist.

Medical facts schreef op 26 mei over een project waarbij gesteld wordt dat 46% van de ziekenhuiszorg verplaatst kan worden naar zorg op locatie en belicht Care4Homecare waar al sinds 2010 verpleegkundig specialisten worden ingezet die medisch-specialistische zorg op locatie uitvoeren.

Ook in het nieuws geweest als verpleegkundig specialist? Of een verpleegkundig specialist in het nieuws gezien. En wil je dat de beroepsgroep hier kennis van neemt? Meld het bij V&VN VS via: [email protected].