> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Start Vervolgonderzoek!

22 april 2016

Vervolgonderzoek gestart

Het vervolgonderzoek voorbehouden handelingen is van start gegaan. Middels een brief roepen de onderzoekers, V&VN VS en de NAPA alle verpleegkundig specialisten en physician assistants op om hieraan mee te werken. De onderzoekers hebben twee vragen:

  1. Aan alle Verpleegkundig Specialisten de vragen in welk deelspecialisme zij zijn opgeleid, welke voorbehouden handelingen zij indiceren, delegeren en/of uitvoeren en in welk werkveld zij werkzaam zijn.
  2. Aan alle VS’en die cardioversie, endoscopieën en defibrillatie uitvoeren vragen omtrent de uitvoering hiervan.

Medewerking van verpleegkundig specialisten is noodzakelijk om te zorgen voor wettelijke verankering voor de beroepsgroep van de voorbehouden handelingen cardioversie, endoscopieën en defibrillatie in de Wet BIG.

Appèl op alle verpleegkundig specialisten

De onderzoekers willen enkele korte vragen stellen aan alle verpleegkundig specialisten (een quickscan) om de uitkomsten van het vervolgonderzoek in het juiste perspectief te kunnen plaatsen.

Het invullen van de quickscan kost 2 minuten van uw tijd. Er is dus geen reden om hieraan niet mee te doen! Het bestuur van V&VN VS doet een appèl op u. Wees solidair met de collega’s die cardioversie, endoscopieën en defibrillatie uitvoeren!

Cardioversie, endoscopieën en defibrillatie

Verpleegkundig specialisten die cardioversie, endoscopieën en defibrillatie uitvoeren, wordt gevraagd om een uitgebreidere vragenlijst in te vullen na de quickscan. Het invullen van deze vragenlijst kost ongeveer 20 minuten. Ook wordt hun gevraagd indien mogelijk twee artsen te benaderen om een digitale vragenlijst in te vullen.

Dit is waarschijnlijk uw laatste kans om bij te dragen aan de opname van deze voorbehouden handelingen in de Wet BIG. Doe dus mee!

Wervingsbrief

U vindt de link naar de vragenlijst in de onderstaande brief:

Wervingsbrief Vervolgonderzoek

Binnenkort ontvangen alle leden van V&VN VS deze wervingsbrief ook op hun e-mailadres. Uiteraard hoeft u de vragenlijsten slechts eenmaal in te vullen.

Deadline voor het invullen van de vragenlijsten is 22 mei 2016.