> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Agenda

> Alle berichten bekijken

Webinar Conflicthantering en mentale weerbaarheid, 19 juni 2023, Medic Academy

19 juni 2023

Overzicht
Waar mensen zijn, zijn er ook meningsverschillen. Zodra het verschil in mening echter leidt tot het niet meer naar elkaar luisteren en het niet kunnen komen tot een compromis of oplossing is er sprake van een conflict. Conflicten zijn op zich geen probleem, maar je moet er wel mee kunnen omgaan.
Freeze, Fight, Flight
Freeze, Fight, Flight zijn reacties die als automatisch verdedigingsmechanisme optreden als er acuut gevaar dreigt. De manier waarop je van nature reageert kan per individu verschillen. Dit geldt ook voor conflictstijlen. Waar de een in conflictsituaties wil doordrukken, zal een andere deze situaties vermijden, juist toegeven of proberen tot een compromis te komen.
De stijl die je intuïtief kiest is niet altijd de meest adequate en leidt ook niet per definitie tot een oplossing. Het veranderen en doorbreken van patronen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt misschien wel meegekregen dat conflicten ‘eng’ zijn (terwijl dit een grote bijdrage levert aan veranderingen en eerlijkheid) of dat het vermijden van conflicten rust geeft (terwijl dit fysieke en psychische klachten kan opleveren).
Opzet
In het webinar word je je bewust van verschillende conflictstijlen, je eigen voorkeursstijl en leer je hoe je je conflictstijl kunt afstemmen op de situatie en het doel.
Door de praktische insteek van het webinar ben je in staat om met een ‘frisse’ blik te kijken naar je eigen gedrag en dat van anderen en weet je aan de hand van tips de situatie en bepaalde patronen te keren en te beïnvloeden.
Wat ga je leren?
Na deze training:
  1. heb je inzicht in verschillende conflictniveaus en -stijlen en ben je je bewust van je eigen voorkeursstijl.
  2. heb je kennisgemaakt met de escalatieladder die inzicht geeft in de ontwikkeling van een conflict.
  3. weet je welke vormen van agressie er zijn en ben je in staat deze te beïnvloeden om zo de situatie te de-escaleren.
Doelgroep: verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten
Datum: 19 juni 2023
Tijdstip: 19:30 – 21:00 uur
Locatie: online
Kosten: 75 euro
Trainer: Fanny Luykx
Inschrijven
Meld je via de website van Medic Academy aan
Geaccrediteerd bij:
Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals
Kwaliteitsregister Verpleegkundig Specialisten Register