> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Agenda

> Alle berichten bekijken

Symposium Kind & Slaap “Good night, sleep tight”

05 oktober 2018

“Good night, sleep tight”, ofwel “welterusten en slaap lekker” is voor de meeste kinderen voldoende om rustig te kunnen slapen. Een vast bed ritueel, nog een verhaaltje en een kus van een ouder, helpt om slaap te krijgen en binnen een half uur in slaap te vallen. Echter, bij 30% van de kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar, treedt een periode van slaapproblemen op: verzet bij het naar bed gaan, ouders die erbij moeten blijven, omdat hun kind anders niet in slaap valt, of onrustige slaap, veel bewegen, dromen en nachtmerries en nachtangsten of heftig snurken. Hoe reageren de meeste ouders op een kind dat niet kan slapen? Hoe zit het met kinderen die ADHD of autisme hebben; slapen die anders? Wat is de niet te negeren invloed van het gebruik van social media en gamen op de slaap? En wat zijn gevolgen van langdurig slaaptekort?

Al deze onderwerpen worden uitvoerig toegelicht en wetenschappelijke kennis hierover wordt gedeeld. Samenvattend: “Wat is normaal en past bij de leeftijd of ontwikkelingsfase van een kind en wat valt buiten het gewone spectrum en vraagt om specifieke diagnostiek en behandeling?”

De Vereniging Kind en Slaap (VKS) en de Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland (SVNL) hebben boeiende sprekers bereid gevonden om te spreken op een eendaags congres dat we graag onder uw aandacht brengen. Na deze dag bent u weer volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en oplossingsstrategieën ter bevordering van slaap bij kinderen. Eén ding is zeker; goede slaap is onmisbaar voor een goede ontwikkeling van kinderen

Lees hier de uitnodiging. Lees ook het programma. Meer informatie is te vinden op www.symposiumkindenslaap.nl. Via deze website kunt u zich ook inschrijven.

Kosten bedragen €175,00 voor verpleegkundig specialisten. Accreditatie is aangevraagd bij het Verpleegkundig Specialisten Register.