> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Agenda

> Alle berichten bekijken

Het Dermatologie Spreekuur

30 januari 2018

Op 30 januari vindt voor de regio Rotterdam Het Dermatologie Spreekuur plaats. Onderwerpen zijn (chronische) urticaria en het melanoom van de huid. Voor de regio Utrecht vindt er een bijeenkomst plaats op 6 februari en voor de regio Groningen op 13 februari.

Tijdens het ‘Dermatologie spreekuur’ zullen we ingaan op de klinische symptomen, pathogenese en behandeling van chronische urticaria aan de hand van enkele casus uit de praktijk. Daarbij doorlopen we gezamenlijk het diagnostische pad en bespreken we de potentiele behandelopties. Het belangrijkste doel van deze avond is om op een interactieve manier structuur te bieden voor de diagnostiek, classificatie en behandeling van chronische urticaria in de eerste lijn.

Het tweede onderwerp dat tijdens deze avond aan bod zal komen is het melanoom van de huid. Dit is een van de snelst groeiende vormen van kanker en ook het aantal sterfgevallen door het melanoom neemt nog steeds toe. Ondanks aandacht in de media over het gevaar van overmatig zonnen en zonnebank gebruik lijkt er nog geen neergaande lijn in zicht.

Programma

17:45   Ontvangst met lichte maaltijd
18:25   Opening: uitleg van de avond en leerpunten
18:30   Casus Huidmelanoom
19:45   Pauze
20:00   Casus Urticaria
21:15   ‘Take home messages’
21:30   Afsluiting met een drankje

 

U kunt zich hier inschrijven voor dit symposium. Kosten bedragen €40,00 incl. BTW. Accreditatie is aangevraagd bij het Verpleegkundig Specialisten Register. Locatie: Engels Conference Center B.V., Rotterdam.

Lees ook de uitnodiging!