> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Agenda

> Alle berichten bekijken

Gezamenlijke Avond Recht & Ethiek (KOH)

02 november 2017

Datum: 2 november 2017
Tijdstip:
18:00-21:30 inclusief diner (ontvangst vanaf 17.30 uur)
Accreditatie:   Wordt voor 3 punten aangevraagd bij VS Register
Locatie: Techniekhuys, De Run 4250, 5503 LL Veldhoven
Prijs: €95,00

 

Recht & Ethiek

Dat is het thema van de gezamenlijke nascholing dit jaar. Kom met uw hele team en laat u op één avond bijpraten over twee uiteenlopende onderwerpen.  We starten met de juridische aspecten van het uitwisselen van medische gegevens. Wat doet u als een patiënt een kopie vraagt van zijn dossier met het oog op de aanvraag van een voorziening? Welke informatie geeft u aan een jeugdhulpverlener van de gemeente of aan gescheiden ouders over een kind? Mag de huisarts foto’s en berichten over patiënten via WhatsApp naar een collega sturen in het kader van het zorgproces? Hoe gaat u om met medische gegevens?

Het tweede deel gaat over ethische vraagstukken. Bewust en onbewust speelt ethiek altijd een rol in uw werk. Bijvoorbeeld als u een patiënt met een hartaandoening adviseert om te stoppen met roken maar hij doet dat vervolgens niet. Of een patiënt die therapieontrouw is, of niet op de controleafspraak verschijnt. Met de nadruk op zelfmanagement nemen ook ethische dilemma’s toe. Hoe gaat u daarmee om?

Na deze avond:

  • Kent u de algemene regels voor uitwisselen van medische gegevens
  • Weet u wanneer u toestemming moet hebben van de patiënt
  • Herkent u ethische dilemma’s in uw werk
  • Heeft u kennis gemaakt met een gestructureerde aanpak voor ethische dilemma’s

De docent voor het onderdeel recht is Arie de Jong (huisarts en jurist) en voor ethiek Simone Naber (onderwijscoördinator Ethiek in de huisartsenpraktijk, Radboud UMC) en staat onder leiding van Theo Voorn (Prof. Dr. bij Radboud UMC).

Aanmelden kan via deze link.