> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Agenda

> Alle berichten bekijken

Geaccrediteerd Symposium: Zingeving in de spreekkamer – Diversiteit in verbinding. 16 April 2024, Akoesticum, Ede.

16 april 2024

Zorgverleners vinden het soms lastig om de dimensie zingeving of spiritualiteit te bespreken met patiënten of cliënten. Wie ben ik om daar over te beginnen? Hoe herken ik een zingevingsvraag en welke vragen kan ík dan stellen? Dat kost veel tijd. Dat is jammer, want zingevingsvragen en aandacht voor spiritualiteit gaan over wat iemand écht belangrijk vindt.

Een gesprek over zingeving en levensvragen geeft je belangrijke informatie voor passende zorg en ondersteuning voor jouw patiënt of cliënt. In de palliatieve fase is het zelfs een voorwaarde voor optimale en holistische zorg. Juist dan komen vragen op als: Wat wil ik nog? Wat vind ik belangrijk? Ben ik nog van betekenis? Hoe en waar wil ik doodgaan?
Tijdens dit symposium nemen diverse deskundigen uit de praktijk je mee op reis door de fantastische dimensie zingeving en spiritualiteit.

Je krijgt inzichten, tips en handvatten. Maar vooral laten we zien dat je eigenlijk al veel met zingeving doet. We geven tools om er verder en bewuster mee aan de slag te gaan, op een manier die past bij jou en jouw patiënten en cliënten. Je zult merken: Zingeving is minder zweverig dan je wellicht denkt; het is meer aards dan menig ander onderdeel van de zorg.

Diversiteit

In jouw werk kom je mensen tegen met diverse achtergronden in cultuur, religie, sociale status, gender of seksuele geaardheid. Wat is belangrijk om te weten? En hoe kun je op eenvoudige wijze meer aansluiten bij de wensen en waarden van patiënte en cliënten en zo meer veiligheid en vertrouwen bieden? In lezingen en deelsessies besteden we tijdens dit symposium aandacht aan diversiteit in relatie tot zingeving en spirituele zorg. We bieden je handvatten en tools om jouw patiëntencontact te verrijken en daarmee de zorg en ondersteuning te verbeteren.

Voor wie?

Dit symposium is bedoeld voor (huis)artsen, specialisten, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen, geestelijk verzorgers en andere betrokkenen bij palliatieve zorg en ondersteuning, zoals (kader)artsen, (specialistisch) verpleegkundigen, verzorgenden, sociaal- en maatschappelijk werkenden en vrijwilligers in de palliatieve zorg.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij:
– KNMG-GAIA (ABAN)
– V&VN
– V&VN Verpleegkundig Specialisten
– SKGV
– NVvPO

Aanmelden/ kosten/ programma/ contact:

Kijk op de website van Agora