> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Ontwikkeling en beschikbaarheid van geneesmiddelen

25 mei 2024

23 mei jongstleden heeft Nikkie Doeleman namens het bestuur V&VN VS deelgenomen aan een belangrijk rondetafelgesprek met leden van de Tweede Kamer over het geneesmiddelentekort. Tijdens dit gesprek heeft zij de focus gelegd op de impact van dit tekort, niet alleen op onze rol als voorschrijvers, maar vooral op de gevolgen voor onze patiënten. Het is belangrijk om te benadrukken hoe een tekort aan essentiële geneesmiddelen de zorgkwaliteit en de gezondheid van patiënten beïnvloedt. Zij heeft de Tweede Kamerleden geïnformeerd over de dagelijkse uitdagingen die wij en onze patiënten ondervinden, en het belang van passende, hoogwaardige zorg benadrukt. Een van de verbeter suggesties die het bestuur heeft gedaan is het vroegtijdig informeren van voorschrijvers over een geneesmiddeltekort, om hier tijdig op te kunnen anticiperen. We blijven de ontwikkelingen met interesse volgen. In onderstaande link is de postion paper te vinden die het bestuur voor dit gesprek heeft ingediend. https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2024A03067