> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Diëtisten in het gedrang! Laat deze zorg niet wegbezuinigd worden

28 augustus 2023

Op 22 november a.s. vinden Tweede Kamerverkiezingen plaats. Het is daarom nu het moment voor de NVD om de politieke partijen te overtuigen van het belang van de diëtist en van voedingszorg voor het toegankelijk houden van de zorg voor alle Nederlanders. Een aanzienlijk deel van de zorgkosten wordt immers veroorzaakt door aan voeding gerelateerde aandoeningen. Overgewicht, hart- en vaatziekten en ondervoeding bij ouderen of als gevolg van kanker zullen de komende jaren alleen maar toenemen. Diëtisten kunnen (zwaardere) zorg voorkomen.

Op dit moment worden diëtisten echter wegbezuinigd in de instellingen. En in de eerste lijn verlaten diëtisten het vak vanwege te lage tarieven. Er is bovendien slechts 3 uur aanspraak in de basiszorg.

In ons 10-stappenprogramma lichten we toe wat de aantoonbare meerwaarde is van voedingszorg en waarom de positie van de diëtist verstevigd moet worden in het belang van passende en bestendige zorg.

Als onze relatie brengen wij het graag ook onder uw aandacht. Hier leest u onze inbreng.

Mocht u hierover vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Mirjam van der Laan, voorzitter NVD ([email protected])
Bianca Rootsaert, directeur NVD ([email protected])