> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Bovenste luchtweginfecties bij kinderen: gebruik van twee apps. Een onderzoek naar de potentie van twee eHealth applicaties.

02 juli 2023

Een onderzoek naar de potentie van twee eHealth applicaties voor veilig en effectief gebruik van natuurlijke middelen en ter ondersteuning van adequaat koortsmanagement bij kinderen om het antibioticagebruik bij kinderen met bovenste luchtweginfecties in de huisartsenpraktijk te verminderen en de druk op de huisarts/ verpleegkundig specialisten/ Physician assistant te verlagen.

In november 2022 werd een oproep gedaan aan verpleegkundig specialisten werkzaam in de eerstelijn om mee te doen aan een onderzoek naar het gebruik van eHealth applicaties. 61 collega’s hebben hieraan deel genomen.

De volgende stap in mijn promotieonderzoek is een RCT in de huisartsenzorg. Om de VS als regiebehandelaar op de kaart te zetten, neem ik die (naast de huisarts en de PA) opnieuw mee in mijn onderzoek. Voor de RCT ben ik op zoek naar huisartspraktijken die zou kunnen helpen bij het werven van ouders. Ik hoop deze praktijken o.a. te kunnen werven via VS’en die werkzaam zijn in de huisartsenzorg. Het lijkt mij goed voor de profilering van het vak, als zij als VS deelname aan onderzoek initiëren in de praktijk waar zij werkzaam zijn.

Voor meer informatie kijk op de website van de Hogeschool Leiden of neem contact op met onderzoeker, Eefje Belt-Van Zoen