> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

12 mei Dag van de Verpleging! “Dit is mijn vak!” VenVN organiseert Meet-ups, een film en fotocampagne

21 april 2023

Beste collega’s, 

Over drie weken is het alweer de Dag vd Verpleging.  Deze week probeer ik bij zoveel mogelijk teamoverleggen aan te sluiten om jullie mee te nemen in wat we op die dag vanuit V&VN organiseren en met welk doel en ook hoe we deze dag samen tot een succes kunnen maken. 

Omdat dit wellicht niet bij alle teams lukt of niet iedereen daarbij aanwezig kan zijn, neem jullie ook vast al mee via deze mail.

Wat gaan we doen?

Met als overkoepelende slogan ‘Dit is mijn vak!’ laten wij op 12 mei, de Dag van de Verpleging, zien wat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten uniek maakt, wat de kern van onze drie beroepen is en wat er nodig is om onze beroepen goed te kunnen ontwikkelen. Om zo de zorg beter te maken.

Hoe gaan we dat doen?

  1. We maken en publiceren een film
  2. We organiseren drie MeetUps in het land
  3. Er is een fotocampagne op de socials

Bijgesloten vinden jullie een korte powerpoint met wat meer uitleg over deze acties en activiteiten.

Help je ook mee?

Om de Dag van de Verpleging 2023  een succes te maken, vragen we de medewerking van ambassadeurs, afdelingsbesturen, ledenraad, bestuur en jullie als Team Vereniging.

  1. Enthousiasmeer verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundige specialisten uit je netwerk om zich aan te melden voor een van de MeetUps

Een zaal goed vullen is juist op de Dag van de Verpleging moeilijker dan het lijkt, want er zijn al veel activiteiten in het land. Toch gaan we het proberen! Via onze social kanalen, de website, nieuwsbrieven, het Verenigingsplatform, mailings en afdelingsbesturen nodigen we leden uit zich op te geven voor een van de drie MeetUps. Op dit moment staat het aantal aanmelding voor de MeetUps op respectievelijk 8 voor Venlo (75 plaatsen), 15 voor Alkmaar (50 plaatsen) en 13 voor Boxtel (50 plaatsen). Ook jouw hulp om de zalen vol te krijgen, kunnen we dus goed gebruiken. Daarom vragen we je om:

a.       verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten uit je netwerk die in de buurt van Venlo, Boxtel of Alkmaar wonen of werken persoonlijk uit te nodigen voor de MeetUp.  Bel, whatspp of stuur een mail met een link naar het agenda item en nodig ze uit om zich ook aan te melden voor deze mooie bijeenkomsten op de Dag van de Verpleging.
Je kunt hiervoor de volgende linken gebruiken:

MeetUp in Alkmaar: https://www.venvn.nl/agenda/v-vn-meetup-dit-is-mijn-vak-in-alkmaar-met-bianca-buurman/

MeetUp in Venlo: https://www.venvn.nl/agenda/v-vn-meetup-dit-is-mijn-vak-in-venlo-met-pieterbas-lalleman/

MeetUp in Boxtel: https://www.venvn.nl/agenda/v-vn-meetup-dit-is-mijn-vak-in-boxtel-met-eline-de-kok/

Je kunt ook  linken naar het algemene nieuwsbericht waarin alle drie de MeetUps vermeld staan:  https://www.venvn.nl/nieuws/v-vn-meetups-op-dag-van-de-verpleging-dit-is-mijn-vak/

b.       de MeetUps onder de aandacht te brengen in de verschillenden whatsapp groep met leden of commissies waar je aan deelneemt inclusief oproep om zich ook aan te melden en link naar het nieuwsbericht ( hier kunnen ze zich ook aanmelden). En ze ook aan te moedigen de app door te sturen naar collega’s die in de buurt van Venlo, Boxtel of Alkmaar wonen.

c.       een oproep om je aan te melden voor een van de MeetUps op je social media kanalen te delen.  Je kunt deze LinkedIn-post gebruiken als inspiratie of om te reposten: https://www.linkedin.com/posts/verpleegkundigen-%26-verzorgenden-nederland_vvn-meetups-op-dag-van-de-verpleging-dit-activity-7047482079374098432-l0pP?utm_source=share&utm_medium=member_desktop 

  1. Roep je je gehele netwerk op om mee te doen aan de fotocampagne die we organiseren en enthousiasmeer ze om ook hun collega’s en netwerken uit te nodigen om mee te doen. Jullie ontvangen binnenkort meer informatie over hoe jullie dit kunnen doen.