> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Films over de VS GGZ als regiebehandelaar als vervolg en ondersteuning op de factsheet GGZ als regiebehandelaar

16 januari 2023

Aanleiding

Sinds januari 2017 mogen VS GGZ, net als psychiaters en GZ-psychologen, regiebehandelaar zijn. Hierover is bericht op de website van de VenVN VS en zorgmasters gepubliceerd. Regiebehandelaar betekent dat de integrale verantwoordelijkheid mogen dragen over het zorgproces van een cliënt. Deze nieuwe rol is bekrachtigd in het Model Kwaliteitsstatuut, dat door elke ggz-instelling vertaald is naar een uniek kwaliteitsstatuut, passend bij de ggz-instelling. Het kwaliteitsstatuut is een globale beschrijving die veel ruimte geeft aan de invulling van de functie door VS-ggz en het team waarin zij participeren.

Ter ondersteuning van VS GGZ bij het invullen en optimaliseren van de rol als regiebehandelaar binnen het multidisciplinaire team, is een handreiking ontwikkeld. Deze handreiking bestaat uit reflectievragen, aangevuld met theoretische, wetenschappelijke en praktische achtergronden. De handreiking vind je hier [handreiking-vs-ggz-in-de-rol-van-regiebehandelaar-mei-2020.pdf (zorgmasters.nl)].

Ter verrijking van deze handreiking zijn een drietal praktijkvoorbeelden van VS GGZ in de rol van regiebehandelaar, in beeld gebracht. Deze korten films geven een kijkje in de wijze waarop de VS GGZ invulling geeft aan de rol als regiebehandelaar in de praktijk, uitdagingen en geleerde lessen hierin.

Doel

Deze films zijn een greep uit de dagelijkse praktijk en nadrukkelijk niet bedoeld als PR materiaal. De films dienen ter inspiratie voor collega VS GGZ en VIOS (GGZ). Ze zijn bedoeld om te reflecteren op de rol van de VS GGZ als regiebehandelaar. Bij ieder film worden een aantal vragen gesteld die gebruikt kunnen worden voor reflectie.

GGNet: film

MET ggz: film

Dimence: film

Of via We-Transfer:

GGNet: https://we.tl/t-ykTVJrlPmP

MET ggz: https://we.tl/t-HjcFQnh4tB

Dimence: https://we.tl/t-QJmdAzzCSA

NB: de links verlopen op 23-1-2023