> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

MST-verpleegkundig specialist Tineke Duijts benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

30 november 2022

ENSCHEDE – Tineke Duijts, verpleegkundig specialist bij het MST, sluit haar imposante carrière af met een koninklijke onderscheiding. Duijts werd afgelopen weekeinde benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar jarenlange inzet.

Tineke Duijts (66) werkte meer dan 45 jaar bij het Medisch Spectrum Twente. Ze was verpleegkundige, hoofdverpleegkundige en de laatste 25 jaar verpleegkundig specialist hematologie. „Zij was de steun en toeverlaat voor patiënten met een bloedziekte”, aldus de gemeente. „Dit doet zij met veel toewijding en empathie.”

Spin in het web

Ook zette Duijts zich belangeloos in voor de Vereniging van Oncologie Verpleegkundigen, de Nederlandse Vereniging voor Hematologie, HOVON en voor klinisch onderzoek voor patiënten met een kwaadaardige bloedziekte. Daarnaast was zij een van de twee initiatiefnemers voor het jaarlijks terugkerende congres voor verpleegkundigen tijdens het Dutch Hemotology Congress en de spil in de samenwerking vanuit Medisch Spectrum Twente met de afdeling Hematologie van het Leids Universitair Medisch Centrum rond stamceltransplantatie. Daarnaast was zij een vraagbaak voor de patiëntenvereniging Hematon en organiseerde samen met deze patiëntenvereniging bijeenkomsten in de regio.

Een professional

Tineke Duijts blikte in september in een interview met deze krant terug op haar werkzame leven bij het MST. Mooie jaren waarin ze talloze patiënten heeft begeleid en geholpen, en soms ook met verdrietige momenten. „Natuurlijk ben ik wel eens ontroerd, maar niemand heeft iets aan de hematoloog die alsmaar huilt. Ik ben een professional en als je je niet zo opstelt is dit werk niet te doen. Het blijft draaglijk door er met collega’s over praten. Goede collega’s zijn belangrijk.” Dit is officieel haar laatste werkweek.

bron: Tubantia