> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Petitie Huisartsenzorg: Behoud de toegang tot huisartsenzorg; iedereen een huisarts

04 juli 2022

Al 34.593 ondertekeningen

De toegankelijkheid van huisartsenzorg staat onder druk. De complexe zorgvragen nemen toe. Personeelsschaarste en veranderingen in het zorgstelsel geven toenemende druk op huisartsenpraktijken en huisartsenposten. Wachttijden voor patiënten nemen toe. Onder deze druk dreigt het systeem te bezwijken.

Nathalie van Elck, bestuurslid VenVN VS en als VS werkzaam in de eerstelijn: “Huisartsenzorg moet behouden en toegankelijk blijven voor iedereen, dat staat als een paal boven water. Huisartsenzorg is de basis van alle zorg. Door de petitie te tekenen help je mee dit op de politieke agenda te krijgen”.

Tekenen van deze petitie kan hier