> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Deelname verpleegkundig specialisten van het Zeeuws oncologie team uit het ADRZ doen mee met Alp d’Huzes 2022

01 juni 2022

Anja Kluijfhout en William Westerweele zijn twee verpleegkundig specialisten die namens het Zeeuws oncologie team meedoen aan de Alp d’Huzes editie 2022.

In de late uitzending van 29 mei van hart van Nederland komen zij beiden aan het woord en vertellen waarom deelname voor hen zo belangrijk is! Start item op 15:40 min van de uitzending.

Waarom doet Anja mee:

“Mijn droom is kanker de wereld uit helpen, maar ik weet ook wel dat dit ijdele hoop is. ‘Ijdele hoop’ …..woorden die me verdrietig maken omdat het de woorden zijn die een vriend van ons sprak toen bleek dat de behandeling die hij onderging niet aan sloeg en hij helaas niet meer kon genezen van kanker.

Naast persoonlijke ervaringen van geliefden die dichtbij me stonden heb ik in mijn werk als verpleegkundig specialist dagelijks te maken met patiënten die  een intensieve behandeling ondergaan in verband met borstkanker. Iedere dag weer zie ik de impact van diagnose en behandelingen. Met elkaar zetten we ons in Adrz in om de patiënt en zijn naasten zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens deze periode. Maar graag wil ik meer doen en, samen met ons team, mijn steentje bijdragen aan meer onderzoek naar geïndividualiseerde behandelingen en verbetering van de kwaliteit van leven. Voor goed en onafhankelijk onderzoek is heel veel geld nodig.  Daarom ga ik op 4 juni de Alpe d’Huez op fietsen. Opgeven is absoluut geen optie in de strijd om de behandelingsmogelijkheden voor patiënten met kanker te verbeteren!”

“In mijn dagelijks werk als verpleegkundig specialist in het ADRZ kom ik bijna iedere dag in contact met mensen die kanker hebben of waarvan we bang zijn dat ze een hersentumor hebben. Helaas is het zo dat er nog geen goede behandeling is voor mensen met een hersentumor.”, aldus William.

Wil je doneren? Klik op de link van beiden of het team!