> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Hoeblijfikonafhankelijk.nl Alles wat u als zorgprofessional moet weten over financiële relaties met genees- en hulpmiddelenleveranciers.

21 februari 2022

Als arts of verpleegkundige wil je onafhankelijk kunnen afwegen hoe je patiënten behandelt. Dat geldt voor alle zorgprofessionals: je moet onafhankelijk kunnen werken. In de relaties die je aangaat met leveranciers van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen heb je automatisch te maken met hun financiële belangen. Samenwerking met leveranciers dient tot verbetering van zorg, maar mag niet leiden tot beïnvloeding. Wanneer voldoet een financiële relatie met een leverancier van geneesmiddelen of medische hulpmiddelen aan de normen? En wanneer is sprake van belangenverstrengeling? Om dat te bepalen is op basis van de regelgeving ter voorkoming van belangenverstrengeling een beslishulp gemaakt. De Stichting Code Geneesmiddelen Reclame heefteen keuzehulp gemaakt, waarbij dit soort vragen behandeld worden.