> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Update respons en oproep alumni-onderzoek VS/PA

11 november 2021

Op 14 oktober is er een oproep geweest aan alle alumni VS/PA om te participeren in een landelijk onderzoek naar de benodigde capaciteits-indicaties voor de opleidingen. Het onderzoek is via deze link bereikbaar.

Onderstaand een overzicht van de respons tot op heden. Gezien de deadline van 30 november worden alle alumni, al dan niet werkzaam in functie als VS/PA ( maar die wel de opleiding hebben gevolgd) te reageren.

HogescholenPAVS
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen25,3%23,0%
Hanzehogeschool Groningen43,3%33,9%
Hogeschool Inholland36,4%13,9%
Hogeschool Rotterdam23,2%40,4%
Hogeschool Utrecht18,3%27,5%
Fontys Hogescholenx26,7%
Hogeschool Leidenx22,1%
Hogeschool Zuydx43,8%
Saxion Hogeschoolx25,2%
Opleidingsinstelling GGZ-VSxx
Totaal26,9%25,7%
Ho

Opvallend is de lage respons van de VS’en van Inholland. Bij deze hogeschool bleek de herinnering door een te groot aantal emailadressen niet verstuurd te zijn. De herinnering is alsnog verstuurd. Dit percentage zal dus nog stijgen (meer dan de percentages van andere hogescholen). Ook is de enquête aan de MPA-opleiding te Utrecht later verzonden. We gaan ervan uit dat daar nog een inhaalslag gemaakt wordt.

We hopen dat zoveel mogelijk mensen willen bijdragen aan deze enquête en daarmee aan het advies aan de minister. We hopen op een hoge respons. Meer weten? Mail dan [email protected] of kijk op Onderzoek naar benodigde opleidingscapaciteit voor Physician Assistants en Verpleegkundig Specialisten – Capaciteitsorgaan