> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

VACATURE BESTUURSLID V&VN VS – AGZ, aandachtsgebied ouderenzorg (m/v)

02 november 2021

V&VN VS is de beroepsvereniging van verpleegkundig specialisten met ruim 3.300 leden. Het bestuur van V&VN VS richt zich op de ontwikkeling en vertegenwoordiging van verpleegkundig specialisten in Nederland. Het bestuur streeft naar een evenwichtige samenstelling van verpleegkundig specialismen, ervaring en competenties en telt minimaal 7 en maximaal 11 leden. Met ingang van oktober 2021 is er een vacature vrijgekomen voor een (aspirant)bestuurslid AGZ met als aandachtsgebied ouderenzorg. Affiniteit met financiën is een pré (geen must), met het oog op het aftreden van de huidige penningmeester in oktober 2022.

Wat houdt het in?
Een bestuurslid van de afdeling is nauw betrokken bij het uitvoeren van de missie van V&VN VS[1]. Bij het vertegenwoordigen van de beroepsgroep / de afdeling en het deelnemen aan diverse bestuurscommissies wordt een actieve bijdrage verwacht.  Dit houdt onder meer in dat je deel bent van het AGZ-smaldeel van het bestuur, en dat je actief contact onderhoudt met  betrokken netwerken vanuit de ouderenzorg en diverse stakeholders.

 Wat verwachten we van jou?

Van een bestuurslid wordt verwacht dat hij/zij  de belangen van het beroep op alle fronten goed vertegenwoordigt. Dit betekent een actieve inbreng in bestuurscommissies en bij het vertegenwoordigen van de verpleegkundig specialist binnen diverse gremia.

De ervaring leert dat een bestuurslid goed functioneert indien hij/zij:

  • op de hoogte is van de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg in Nederland;
  • daadkrachtig is en beslissingen kan en wil nemen binnen zijn of haar; aandachtsgebied;
  • over sterke communicatieve vaardigheden beschikt;
  • representatief is;
  • in staat is overstijgend buiten de eigen beroepssituatie te denken en handelen.

Bestuursleden besteden gemiddeld vier uur per week aan afdelingswerkzaamheden.

Uiteraard bent je verpleegkundig specialist AGZ, werkzaam in de ouderenzorg en lid van V&VN Verpleegkundig Specialisten. Van bestuursleden wordt verwacht dat zij aanwezig zijn bij de maandelijkse bestuursvergaderingen (1 x per maand op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur, afwisselend digitaal of live te Utrecht), bij het jaarcongres en de jaarlijkse afdelingsvergadering aldaar, en bij de jaarlijkse beleidsdagen van het bestuur.

 Wat hebben wij te bieden?

Als bestuurslid bouw je zowel een nationaal als een internationaal netwerk op binnen de gezondheidszorg. Het bestuur biedt een zeer stimulerende werk- en leeromgeving.  Je doet bestuurlijke ervaring op en wordt de kans geboden om bestuurlijke vaardigheden via V&VN VS uit te breiden Er is vacatiegeld beschikbaar om ingezette uren te vergoeden. Vanzelfsprekend worden reiskosten vergoed.


Interesse?

Heb je altijd al een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van de Verpleegkundig Specialist? Wordt dan  bestuurslid van V&VN VS! Stuur vóór 1 december 2021 een motivatiebrief met CV naar [email protected]. Bij vragen kunt u contact opnemen met Inge Rinzema, voorzitter V&VNVS via [email protected]


[1] Meerjarenbeleidsplan V&VNVS 2017-2022 op het beveiligde gedeelte van de website www.venvnvs.nl