> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

De clozapine werkgroep streeft naar optimalisatie van het gebruik van clozapine. Ook zoekt de werkgroep actieve leden. Geef je op als lid van de clozapine werkgroep.

28 mei 2021

De Clozapine Plus Werkgroep (CPW) stelt zich tot doel het gebruik van antipsychotica in de psychiatrische praktijk te optimaliseren. Daar hoort de behandeling met clozapine bij, evenals behandeling van clozapine resistente psychosen. De werkgroep doet dat door behandelingen praktisch te ondersteunen, door het geven van voordrachten, het beantwoorden van vragen en door te publiceren. Zo wil de werkgroep kennis en kunde van collegae vergroten.

De laatste jaren is de werkgroep ook actief om Verpleegkundig Specialisten te ondersteunen om clozapine op een veilige manier voor te schrijven. Zo staat er een protocol op de website waardoor de behandeling met clozapine voor zover mogelijk wordt gestandaardiseerd. Ook is er een digitale checklist beschikbaar waarmee voorafgaand aan de behandeling met clozapine relevante onderdelen van de richtlijn kunnen worden nagelopen en op basis van de aangevinkte antwoorden een geïndividualiseerd actieplan wordt aangeboden. De complexiteit en risico’s van de behandeling met clozapine wordt hiermee tot een niveau verlaagd waardoor geschoolde en ervaren Verpleegkundig Specialisten de behandeling verantwoord kunnen uitvoeren.

De CPW biedt sinds 2019 samen met de (alumnivereniging MANP) Hogeschool Utrecht één tot twee keer per jaar een geaccrediteerde training aan voor Verpleegkundig Specialisten. De volgende training vindt plaats op vrijdag 17 december 2021. Aanmelden kan via: I. van Haren ([email protected]).

Daarnaast organiseert de CPW vier keer per jaar geaccrediteerde werkgroepbijeenkomsten voor leden van de CPW. Steeds meer Verpleegkundig Specialisten nemen hier aan deel. Om lid te worden betalen Verpleegkundig Specialisten €30,- per jaar. De werkgroepbijeenkomst bestaat uit een inhoudelijke presentatie en een casusbespreking. Leden kunnen aan het bestuur voorstellen voor onderwerpen doen voor presentaties tijdens de werkgroepbijeenkomsten.

Meer informatie? Klik op de home link

Ook lid worden van de CPW? Meld je aan via [email protected]