> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Vacature duo-functie – Beleidsmedewerkers V&VN Verpleegkundig Specialisten AGZ & GGZ

16 april 2021

Beleidsmedewerkers V&VN Verpleegkundig Specialisten (aandachtsgebied AGZ –  8 uur & aandachtsgebied GGZ – 8 uur)

Het beroep van verpleegkundig specialist is een beroep dat zich ontwikkelt in een stroomversnelling. De bekendheid van de verpleegkundig specialist in de gezondheidszorg wordt steeds groter en het pionieren wordt steeds meer bestendigen en verankeren. Wij zoeken twéé beleidsmedewerkers, die binnen die uitdaging willen opereren om het beroep en de vereniging verder te ontwikkelen.

1. Organisatie

Functieprofiel

V&VN VS zoekt twee ambitieuze, innovatieve, zelfstandig- én samenwerkende beleidsmedewerkers die gevoel hebben voor politiek handelen en inzicht hebben in het functioneren van de gezondheidszorg. Beide beleidsmedewerkers werken samen aan de ondersteuning van de afdeling Verpleegkundig Specialisten, maar ieder heeft het eigen aandachtsgebied, te weten AGZ en GGZ waar de focus van de meeste werkzaamheden zal liggen. Uiteraard werk je samen en vervang je elkaar, waar nodig.  

De Beleidsmedewerkers vallen hiërarchisch onder het dagelijks bestuur van V&VN VS en worden functioneel aangestuurd door de voorzitter in samenspraak met het algemeen bestuur en de voorzitter(s) van de netwerken van V&VN VS.

2. Doel van de functie

Het doel van de functie is het van ondersteunen en adviseren van het algemeen bestuur, de commissies en de besturen van de netwerken bij hun werkzaamheden.

3. Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Ondersteunen en adviseren van het algemeen bestuur en de netwerken op beleidsmatig en uitvoerend terrein;
 • Voorbereiden en uitwerken van beleidsdocumenten;
 • Voorbereiden van adviezen, notities, (onderzoeks)rapporten en plannen van aanpak en uitwerken van voorstellen);
 • Aangaan van gesprekken met relevante partijen om de beleidsvoornemens gestalte te geven;
 • Volgen van ontwikkelingen in de gezondheidszorg en het mede vertalen van deze ontwikkelingen ten behoeve van V&VN VS;
 • Het opbouwen en onderhouden van een netwerk met wetenschappelijke verenigingen, diverse instantie en ministeries;
 • Ondersteunen van projectleiders (of vrijwilligers) bij het voorbereiden en uitvoeren van een project of het zelfstandig leiden van een project;
 • Bewaken van de voortgang van afgesproken activiteiten.
 • Uitvoeren van administratieve taken zoals dossiervoering, correspondentie e.d.
 • Bijhouden van de website en social media;
 • Schrijven van nieuwsbrieven;
 • Verzorgen van communicatie naar het algemeen bestuur over relevante ontwikkelingen en kansen binnen en buiten V&VN VS;
 • Het verder versterken van verbinding met andere afdelingen en onderdelen van V&VN;
 • Mede organiseren van bijeenkomsten en evenementen.

Contactpatroon

Je stemt de werkzaamheden af met het algemeen bestuur, de commissievoorzitters en de voorzitters van de netwerken van V&VN VS. Je legt en onderhoudt individuele contacten die nodig zijn voor de uitvoering van de werkzaamheden, zoals contacten met de wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten, brancheverenigingen, NZA, V&VN en andere stakeholders.

Kennis en ervaring

Je bent een stevige en allround inzetbare beleidsmedewerker, bij voorkeur in het bezit van een MANP en hebt ervaring als verpleegkundig specialist. Je hebt enige ervaring in beleids- of bestuurswerk en je beschikt over uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift. Deze functie van 8 uur in de week is goed te combineren met praktijkwerk als Verpleegkundig Specialist AGZ of GGZ en werkzaamheden zullen gedeeltelijk opgevoerd kunnen worden ten behoeve van je herregistratie.

Ons aanbod

Wij bieden je een afwisselende en uitdagende functie voor 8 uur per week, in een ambitieuze beroepsvereniging. Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een salaris van schaal 60-65).

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Irma de Hoop, voorzitter V&VN VS, 0612392402 of [email protected]

Solliciteren?

Stuur je sollicitatie voor 15 mei 2021 naar [email protected]