> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

De VS GGZ in de eerste lijn – infographic

13 april 2021

In het afgelopen jaar is door de HAN University of Applied Sciences onderzoek gedaan naar de inzet van de VS GGZ in huisartsenpraktijken. Deze zorgprofessionals met expertise op het gebied van GGZ, pionieren in de eerstelijn om binnen de huisartsenpraktijk patiënten te kunnen voorzien van diagnostiek en behandeling van geestelijke gezondheidsproblemen. Door interviews met VS GGZ, huisartsen, POH GGZ, manager en patiënten, is inzicht verkregen in de rol van de VS GGZ in de huisartsen praktijk.

De toegevoegde waarde van de VS GGZ in de huisartsenpraktijk wordt ervaren ten aanzien van het expertniveau dat geboden kan worden in de huisartsenpraktijk, de laagdrempeligheid en toegankelijkheid, de brugfunctie tussen eerste en tweede lijn en het kunnen bieden van behandeling waardoor een doorverwijzing niet altijd nodig is.

Deze infographic is bedoeld om huisartsen, managers en VS GGZ te informeren over wat een VS GGZ in de huisartsenpraktijk kan betekenen.