> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Twee VS’en Huisartsenpraktijk Wateringse Veld winnaar van Patient Centricity Award 2020

06 september 2020

Op 1 september namen Mary Groeneveld en Saskia Kobes van huisartsenpraktijk Wateringse Veld, de Patient Centricity Award 2020 in ontvangst voor hun project 1ste lijn oncologie zorg in beweging. De uitreiking vond plaats tijdens de live webinar van Netwerk Verpleegkundig Specialisten Oncologie. Harold Fliervoet, voorzitter van de vakjury en verpleegkundig specialist oncologie in het CWZ, reikte de prijs uit. Aan de Patient Centricity Award is een geldprijs verbonden van € 10.000, een ‘unrestricted educational grant’ van initiatiefnemer Takeda Oncology.

Harold Fliervoet: “De jury was unaniem in haar oordeel dat het project van huisartsenpraktijk Wateringse Veld precies het hart raakt waar deze prijs voor bedoeld is, namelijk zorgverbetering voor de oncologische patiënt. Het project 1ste lijn oncologie zorg in beweging, gaat over het belang van bewegen bij kanker. De wandelconsulten zorgen ervoor dat patiënten zich veilig en prettig voelen, hierdoor heeft een consult meer effect. De unieke combinatie van lotgenotencontact, groepsondersteuning en bewegen bij patiënten die kanker hebben of hebben gehad komen hier op een mooie manier bij elkaar.”

Foto winnaars v.l.n.r.: Mary Groeneveld en Saskia Kobes

Dit jaar waren er maar liefst 13 inzendingen voor de PCA, allen van hoge kwaliteit. Tijdens een spannende pitchronde waar ook de runners up van het Alexander Monro ziekenhuis en Rijnstate ziekenhuis met hun projecten aan deelnamen, kwamen uiteindelijk Mary Groeneveld en Saskia Kobes van huisartsenpraktijk Wateringse Veld als winnaars uit de bus.

Jaarlijkse prijs

De Patient Centricity Award bestaat uit een ‘unrestricted eductional grant’ van € 10.000,- en wordt jaarlijks uitgereikt ter bekostiging of ontwikkeling van patiëntgerichte projecten. De Award wordt aangeboden door Takeda Oncology, die het als een belangrijke taak ziet om een bijdrage te leveren aan de optimalisatie van de behandeling van patiënten met een oncologische aandoening.

Vanaf 3 september kunnen Verpleegkundig Specialisten Oncologie zich via het aanmeldingsformulier op de website weer aanmelden voor de Patient Centricity Award 2021. De inzendingen worden dan wederom beoordeeld door de vakjury. Binnenkort vindt u meer informatie op: www.patientcentricityaward.nl.

Grenzen verleggen in de oncologische zorg

De kracht en de moed van patiënten met kanker inspireren en motiveren elke dag. Samen met partners in de zorg verleggen we grenzen in de oncologische zorg en behandeling met het belang van de patiënt voorop. Takeda streeft om, samen met partners, nieuwe medicijnen snel beschikbaar te hebben voor de patiënt. In Nederland is Takeda Oncology vooral bekend om zijn medicijnen in de hematologie en long-oncologie.