> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Nieuwe besluiten, nieuwe folders voor de VS AGZ en de VS GGZ

14 augustus 2020

Met het akkoord van de minister voor Medische Zorg op de nieuwe specifieke besluiten voor de VS AGZ en de VS GGZ, vond V&VN VS het ook tijd om het informatiemateriaal over de verpleegkundig specialist te herzien. Er zijn nu immers twee goed te onderscheiden specialismen: algemene gezondheidszorg (AGZ) en geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Het vorige informatiemateriaal dat V&VN VS uitbracht in het voorjaar van 2018 (lees hier meer daarover) bestond uit: een folder voor patiënten, een folder voor samenwerkingspartners en een factsheet.

Deze informatiematerialen zijn nu aan de nieuwe indeling in de twee specialismen AGZ en GGZ aangepast. Dat betekent dat er nu twee folders voor patiënten en samenwerkingspartners zijn, één per specialisme. De factsheet is een gemeenschappelijk product voor alle verpleegkundig specialisten gebleven.

U vindt het herziene informatiemateriaal via de onderstaande links:

U bent van harte uitgenodigd om het informatiemateriaal in uw beroepspraktijk te gebruiken. De documenten zijn vrij te downloaden. In een beperkte oplage zijn de folders ook te bestellen bij V&VN VS. Stuur daarvoor een e-mail aan [email protected].

Vanwege de hoge resolutie van de folders kunt u deze ook direct aan de reproductieafdeling in uw instelling sturen, met het verzoek deze voor u te drukken. Reproductie is vrij toegestaan zolang inhoudelijk niets aan de uitgaven gewijzigd wordt.

Meer informatie?

Meer weten over het nieuwe specialisme algemene gezondheidszorg en de nieuwe besluiten? Lees het bericht van het Verpleegkundig Specialisten Register (VSR) en kijk op de themapagina. Na inwerkingtreding worden deze gepubliceerd op de website van het Verpleegkundig Specialisten Register. De huidige besluiten vind je op deze pagina op de website van het VSR. Dit artikel is het derde in een reeks van zeven artikelen over het nieuwe specialisme algemene gezondheidszorg en de nieuwe besluiten van het CSV op de website van V&VN VS.