> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

V&VN VS Virtueel Jaarcongres 2020: al 300 collega’s schreven zich in…

23 juli 2020

We doen het dit jaar anders dan anders, zoals zo veel dingen anders dan anders zijn dit jaar. Met vooruitziende blik koos de congrescommissie van het Jaarcongres van V&VN VS voor het thema ‘Lef’. En het is lef hebben: het twaalfde jaarcongres is het eerste Virtuele Jaarcongres geworden! Datum: 2 oktober 2020.

Op korte termijn heeft de congrescommissie, bestaande uit Bart Huybrechts, Sophie Osseweijer-Bronsgeest, Wim Breeman, José den Ouden, Pascalle Billekens en Wim Houtjes, de omschakeling weten te maken van een tweedaags fysiek jaarcongres naar een virtueel congres.

Al zo’n 300 verpleegkundig specialisten schreven zich inmiddels in. Het voordeel dit jaar? Naast congresseren vanuit je eigen woonkamer, zijn de geaccrediteerde presentaties nog zes maanden terug te kijken. Het programma op vrijdag 2 oktober 2020 + online aangeboden sessies uit het parallelprogramma leveren u minstens 15 accreditatiepunten op.

Denkt u het netwerken te missen? Ja, elkaar tegenkomen is dit jaar anders. Maar dat betekent gelukkig niet dat we elkaar niet online kúnnen tegenkomen. In het programma zijn twee mogelijkheden voor verpleegkundig specialisten om elkaar tegen te komen opgenomen.

Ook is er de gelegenheid voor de ‘formele’ netwerken om met netwerkleden een bijeenkomst te hebben. Daar kunt u zich voor inschrijven. De betrokken netwerken zijn hierover geïnformeerd. In het programma wordt deze mogelijkheid op een later moment toegevoegd.

Daarnaast zijn er ook dit jaar in het oog springende sprekers! Collega Connie Rijlaarsdam vertelt over het programma ‘Nu niet zwanger’ en hoe zij daarvan aan de wieg stond. Klinisch ethicus Erwin Kompanje spreekt over ethiek in tijden van corona en Victor Mids neemt de deelnemers mee in de wereld van ‘neuromagic’.

Mist u de afdelingsvergadering in het programma? Dat klopt, dit jaar vindt de afdelingsvergadering niet op het jaarcongres plaats. Er vindt wél een afdelingsvergadering plaats, op een nader te bepalen moment in het najaar. Leden van V&VN VS worden hierover geïnformeerd.

Kortom: anders dan anders, maar zeker nét zo de moeite waard: het Virtuele Jaarcongres van V&VN VS op 2 oktober 2020. Meer informatie over het congres en inschrijven? Ga naar www.jaarcongresvenvnvs.nl.