> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Verhalenbank Covid-19

24 april 2020

We leven in een roerige tijd. De COVID-19 crisis is een ijkpunt in de Nederlandse geschiedenis. Het Historisch College FNI, het online museum voor verpleging en verzorging, wil er voor zorgen dat de cruciale rol die verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten in deze crisis spelen, goed wordt gedocumenteerd. Ons doel: een georganiseerd en zo compleet mogelijk archief, dat toegankelijk is voor toekomstig onderzoek, zodat verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten de plek in de geschiedenis krijgen die zij verdienen.

Jullie stem is daarbij cruciaal. Het Historisch College FNI doet daarom een oproep aan verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten hun ervaringen, eventueel in de vorm van foto- video- of geluidsmateriaal, te delen op https://fni.nl/covid-19-verhalenbank. Ook suggesties voor objecten die niet mogen missen in onze collectie zijn welkom. Het insturen kan onder je eigen naam of anoniem, een account aanmaken is niet nodig.

Voor meer informatie kunnen jullie mailen met [email protected] of bellen met Hugo Schalkwijk, adviseur Historisch College FNI, op 06-57889253.