> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Consensusdocument Cardiothoracale Chirurgie getekend

08 april 2020

Op maandag 6 april werd door onze voorzitter Irma de Hoop, in aanwezigheid van de verpleegkundig specialisten die hebben meegeschreven, het consensusdocument Cardiothoracale Chirurgie ondertekend. Dit consensusdocument is in samenwerking tussen V&VN VS, de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie (NVT) en NAPA tot stand gekomen.

Vanwege de coronacrisis is het consensusdocument digitaal door de partijen ondertekend. Irma de Hoop: “V&VN VS is blij dat ook in de cardiothoracale chirurgie nu goede afspraken zijn voor het inzetten van verpleegkundig specialisten. Pauline Meurs refereerde in een artikel in het Financieele Dagblad recent nog aan de positieve ervaring die zij had met de samenwerking tussen thoraxchirurg en verpleegkundig specialist. Hopelijk wordt deze samenwerking in de toekomst verder verdiept en versterkt met nieuwe collega’s.”

V&VN VS bedankt Richard van Valen en Henk van Aerts die namens de afdeling in de werkgroep die het consensusdocument heeft samengesteld, hebben geparticipeerd. Uiteraard ook dank aan onze samenwerkingspartners van NAPA en de NVT.

Lees hier het gehele consensusdocument.

Lees hier de column van Pauline Meurs over haar ervaring met de samenwerking tussen een thoraxchirurg en een verpleegkundig specialist.

De digitale ondertekening van het consensusdocument Cardiothoracale Chirugie.