> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Verpleegkundig specialisten: zet je expertise in waar het nodig is!

22 maart 2020

Het bestuur van V&VN Verpleegkundig Specialisten spreekt haar diepe respect en waardering uit voor alle vitale beroepsgroepen die Nederland nu draaiende houden: van de schoonmakers, de vakkenvullers en de vrachtwagenchauffeurs tot de artsen, verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten in alle sectoren van onze gezondheidszorg die zorgen voor zieke mensen, mét en zonder coronavirus. Daarbij horen wij het volgende:

  • Verpleegkundig specialisten in de acute zorg (ambulance, spoedeisende hulp, ICU) en de eerstelijnszorg (o.m. huisartsenpraktijken en huisartsenposten) worden nu maximaal ingezet, net als verpleegkundig specialisten in de ouderenzorg, de gehandicaptenzorg en de GGZ.
  • Van verpleegkundig specialisten in ziekenhuizen wordt gevraagd of zij kunnen worden ingezet als verpleegkundige, met de ervaring die zij daarin in het verleden hebben opgedaan, bijvoorbeeld door een achtergrond als ic-verpleegkundige. Reguliere zorg wordt anders vormgegeven, waardoor ruimte ontstaat voor verpleegkundig specialisten om op andere plekken te worden ingezet. Dat is geheel begrijpelijk, gezien de huidige omstandigheden.

Verpleegkundig specialisten hebben echter brede expertise. Wij roepen verpleegkundig specialisten in alle sectoren op om zich met al die expertise in te zetten. Pak je rol als behandelaar. Ondersteun met de expertise die je als verpleegkundig specialist hebt, zodat je jezelf op de best mogelijke manier nuttig kunt maken. Dat kan nu juist ook als behandelaar in de kliniek zijn! Werk daarbij samen met artsen, verpleegkundigen en anderen.

Nu meer dan ooit ben jij nodig. Ook jouw expertise is van het grootste belang. Zet je in waar het nodig is, op de manier die nodig is. Indien je vragen hebt over de manier waarop je wordt ingezet, en je wilt dat we met je meedenken, mail dan naar [email protected].

Om te laten zien hoe verpleegkundig specialisten in deze situatie actief zijn, kun je je profielfoto op Facebook aanpassen met de volgende frame “VS in de frontlinie”. Om dit te doen:

  • Klik op je profielfoto; kies optie kader toevoegen.
  • Vul dan in het zoekvenster “VS in frontlinie” in en kies voor toepassen.
  • Voor Twitter en andere sociale media: screenshot maken van Facebook en zo, desgewenst, toevoegen op Twitter en LinkedIn.