> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Coronavirus: meld V&VN je zorgen, knelpunten en oplossingen

16 maart 2020

Verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten werken samen met andere zorgprofessionals keihard om de uitbraak van het coronavirus in ons land zo veel mogelijk onder controle te houden. Zij maken zich daarbij grote zorgen. Wij horen dat afdelingen dichtgaan om bedden vrij te maken voor eventuele coronapatiënten. Behandelingen worden uitgesteld en huisbezoeken worden geschrapt. 

Wat als de situatie in Nederland verder verslechtert? Hoe verdeel je dan de schaarse bedden en hulpmiddelen? Hoe zorg je dat er voldoende zorgprofessionals beschikbaar blijven, terwijl de beroepsgroepen in ‘gewone’ tijden al gebukt gaan onder hoge werkdruk en personeelstekorten? 

Er is landelijke en regionale samenwerking nodig om tekorten aan hulpmiddelen, bedden en personeel op te lossen waar dat kan. Daarvoor is het nodig dat de signalen van de werkvloer zo snel mogelijk worden opgehaald, gebundeld en gedeeld. Daarom roepen we verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten op hun zorgen, dilemma’s, knelpunten én mogelijke suggesties voor oplossingen met V&VN te delen. Die signalen bespreken we vervolgens met het ministerie, de bonden, artsen, werkgevers en andere betrokken partijen. 

Zo willen we helpen een goed landelijk én regionaal overzicht te krijgen van waar de grootste problemen (kunnen) ontstaan, en van hoe ze kunnen worden opgelost. Juist nu moeten we alles op alles zetten om verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten op de been te houden.

Zie voor meer informatie de website van V&VN.