> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Nog dit jaar 60 extra opleidingsplekken VS!

27 mei 2019

In verband met het al gedurende twee jaar volledig bezet zijn van het aantal opleidingsplekken voor de opleiding tot verpleegkundig specialist, is besloten dat al in 2019 60 extra opleidingsplaatsen beschikbaar komen voor de Master Advanced Nursing Practice. Minister Bruins voor Medische Zorg heeft dat bekendgemaakt.

Het verzoek hiertoe is gedaan door de Vereniging Hogescholen (het Landelijk Opleidingsoverleg MANP) en V&VN (Verpleegkundig Specialisten).

De uitbreiding van het aantal opleidingsplekken is een ondersteuning van het beleid van minister Bruins ten aanzien van taakherschikking.

V&VN Verpleegkundig Specialisten is blij met deze stap. De minister geeft aan blij te zijn met het signaal dat het aantal inschrijven in de MANP-opleiding is gegroeid. “De minister geeft hiermee aan dat taakherschikking hem menens is”, zo geeft voorzitter Irma de Hoop van V&VN VS aan.

Het aantal van 60 aanvullende opleidingsplaatsen wordt door de Hogescholen verdeeld, waarbij 16 opleidingsplaatsen specifiek voor de VS geestelijke gezondheidszorg zijn geoormerkt.

Eind dit jaar komt een eerste raming naar de toekomstige behoefte aan verpleegkundig specialisten en physician assistants uit. Naar aanleiding van deze raming volgt naar verwachting verdere besluitvorming over het toekomstig aantal opleidingsplaatsen.

Het getuigschrift van de Master Advanced Nursing Practice geeft het recht om zich in te schrijven in één van de registers in het Verpleegkundig Specialisten Register. Het aantal opleidingsplaatsen voor physician assistant wordt uitgebreid met 30.