> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Glossy speciaal gewijd aan verpleegkundig specialist oncologie

01 april 2019

Op maandag 25 en dinsdag 26 maart vond het 7de voorjaarssymposium van het Netwerk Verpleegkundig Specialisten Oncologie plaats. Op de dinsdag was ruim 50% van het aantal verpleegkundig specialisten werkzaam in het expertisegebied (258) op het symposium aanwezig.

Hoogtepunt was een debat over het voorschrijven van oncolytica door verpleegkundig specialisten oncologie onder leiding van Tom van ’t Hek en in aanwezigheid van leden van beroepsgroep en een afvaardiging van de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie en de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuisapothekers.

Daarnaast werd de speciale Glossy VS. (spreek uit: VS punt) gepresenteerd. Deze glossy verschijnt eenmalig bij de reguliere uitgave van Oncologie Up-to-date, een medisch wetenschappelijk nieuwsblad.

In VS. onder meer artikelen over de positie van verpleegkundig specialisten in de oncologie, met verpleegkundig specialisten, patiënten, oncologen, hoogleraren, en een artikel over het nieuwe beroepsprofiel.

Het initiatief voor de glossy VS. werd genomen door het Netwerk Verpleegkundig Specialisten Oncologie. In de redactieraad zaten collega’s Desi van den Boogaard en Sylvia Verhage (beiden Jeroen Bosch Ziekenhuis), collega Sandra de Bruijn (Reinier de Graaf Gasthuis), collega Niek Golsteijn (Ziekenhuis Rivierenland Tiel), collega Erik van Muilekom (AVL) en collega Karel Tol (Isala). V&VN Verpleegkundig Specialisten feliciteert hen met dit indrukwekkende resultaat dat de breedte van de verpleegkundig specialist in het expertisegebied oncologie goed laat zien!

De Glossy VS. is via de link https://www.oncologie.nu/magazines/vs-1-2019/ te bekijken (inloggen met BIG-nummer verplicht vanwege de aanwezigheid van advertenties).