> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

De verpleegkundig specialist: klaar voor de toekomst! (ook in Ede)

08 maart 2019

Verpleegkundig specialisten Remco van Elburg en Jolanda Prins, beiden werkzaam in Ziekenhuis Gelderse Vallei, overhandigden vandaag het nieuwe beroepsprofiel van de verpleegkundig specialist aan Arjen Hakbijl, lid van de Raad van Bestuur. Ze deden dit samen met Nathalie van Elck, bestuurslid van beroepsvereniging V&VN VS.

Het beroepsprofiel was aan herziening toe. In het nieuwe profiel is de zelfstandige bevoegdheid opgenomen, die sinds 1 september 2018 in de wet is verankerd. De verpleegkundig specialist is zelfstandig behandelaar en werkt nauw samen met andere disciplines. De breedte van de functie komt in het nieuwe profiel meer tot zijn recht. Bijvoorbeeld door taakherschikking kan de verpleegkundig specialist een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de patiëntenzorg.

Naast de patiëntenzorg en medische diagnostiek en behandeling zetten zij zich in voor deskundigheidsbevordering, onderzoek en onderwijs en het bevorderen van de kwaliteit van zorg. Ziekenhuis Gelderse Vallei is blij met het profiel omdat het past in de ambitie van de eigen verpleegkundige beroepsgroep.

Verpleegkundig specialisten Remco van Elburg en Jolanda Prins bieden het beroepsprofiel van de verpleegkundig specialist aan de Raad van Bestuur van het Ziekenhuis Gelderse Vallei aan.