> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Herhaling campagne ‘Kanker doet meer met je dan je denkt’

11 februari 2019

Vanaf 1 februari herhaalt KWF de publiekscampagne ‘Kanker doet meer met je dan je denkt’. Hierin brengt KWF klachten tijdens en na de behandeling van kanker onder de aandacht. De campagne is in september 2017 voor het eerst gelanceerd en is door het publiek heel positief ontvangen. (Ex-)kankerpatiënten bleken zich hier duidelijk in te herkennen. De publiekscampagne is zichtbaar via spots op o.a. tv, online banners, social media en op www.kwf.nl/hulpnakanker.

Vanaf maart tot en met mei herhaalt KWF voor (ex-)patiënten de verdiepingscampagne ‘Er is ook meer hulp dan je denkt. Informeer jezelf.’ Centraal staat het bespreekbaar van klachten bijvoorbeeld de huisarts, specialist of verpleegkundige. We laten het hele palet zien van formele zorg tot informele ondersteuning gericht op kwaliteit van leven.

De verdiepingscampagne is o.a. zichtbaar via posters en digitale schermen. Ook brengen we het magazine ‘Leven na kanker’ weer uit. Deze uitingen zijn te vinden bij meer dan 8.000 wachtkamers van huisartsen, bij apothekers en in ziekenhuizen.

Misschien hebben uw patiënten naar aanleiding van deze campagne vragen over de gevolgen van kanker en behandeling ervan. Zij doen een beroep op uw deskundigheid als zorgprofessional, en u speelt een belangrijke rol. Want ook al zijn de klachten misschien niet uw specialisme, u kunt wel helpen om deze bespreekbaar te maken. En om door te verwijzen als dat nodig is. Wilt u een patiënt doorverwijzen? Via www.kanker.nl/verwijsgids vindt u zorgprofessionals die gespecialiseerd zijn in de gevolgen van en klachten na kanker.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Margreet Verboom of Alrik Meesen via [email protected].