> Word lid > Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsberichten

> Alle berichten bekijken

Consensusdocument NVALT en V&VN VS getekend

28 januari 2019

Op 14 januari werd in ‘s-Hertogenbosch het consensusdocument taakherschikking tussen de Nederlandse Vereniging Artsen Longgeneeskunde en Tuberculose en V&VN Verpleegkundig Specialisten getekend, door de voorzitters Leon van der Toorn en Irma de Hoop.

In het consensusdocument staan afspraken waarop verpleegkundig specialisten en longartsen zich kunnen beroepen in de samenwerking. Een bijzonderheid is de mogelijkheid voor verpleegkundig specialisten om buitengewoon lid te worden van de NVALT en om deel te nemen aan scholingen van de NVALT.

Verpleegkundig specialisten kunnen vanaf heden buitengewoon lid worden van de NVALT. Dit houdt in dat er sprake is van samenwerking (onder andere via de NVALT-secties waar de VS buitengewoon lid van kan worden). Verpleegkundig specialisten die buitengewoon lid zijn ontvangen het verenigingsblad Pulmoscript (elk kwartaal) en een onderwijsagenda. Voorts kunnen zij waar mogelijk deelnemen aan nascholing, waarbij accreditatie voor verpleegkundig specialisten wordt aangevraagd.

Voorzitter van V&VN VS Irma de Hoop en NVALT-voorzitter Leon van den Toorn.

V&VN VS is blij met de samenwerkingsafspraken met de NVALT en ziet uit naar voortgezette samenwerking tussen longartsen en verpleegkundig specialisten in het expertisegebied longzorg. U kunt het gehele consensusdocument hier vinden, en uiteraard in de databank consensusdocumenten.